Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Τέμπη – Τα μοιραία 17 λεπτά: Η πορεία προς τη σύγκρουση, τo τηλεφώνημα στον σταθμάρχη και το νέο πρόσωπο – ‘κλειδί’

Χορηγούμενο

Τέμπη: Όπως προκύπτει από νέα στοιχεία ο σταθμάρχης Λάρισας είχε 17 λεπτά για να αποτρέψει την τραγωδία

Συνεχώς νέα στοιχεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς η χώρα θρηνεί για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες για 17 ολόκληρα λεπτά τα δύο τρένα ήταν στην ίδια γραμμή και δεν υπήρχε καμιά αντίδραση. Φαίνεται πως ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων να είχε καταλάβει για την πορεία σύγκρουσης που ακολουθούσαν τα δύο τρένα στα Τέμπη και είχε ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στη Λάρισα.

Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με τον Alpha, εμπεριέχεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί. Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης στις 23.04, ο σταθμάρχης των Νέων Πόρων ενημερώνει τον αντίστοιχο της Λάρισας με τον ασύρματο για τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή.

Δηλαδή ότι έχει ξεκινήσει από εκεί η εμπορική αμαξοστοιχία με κατεύθυνση στην Αθήνα και του έδωσε μάλιστα και τον αριθμό. Η απάντησή του ήταν ότι «οκ ελήφθη αυτό, καλώς..».

Ουσιαστικά, είχε 17 λεπτά στη διάθεσή του ο σταθμάρχης της Λάρισας για να αποτρέψει το δυστύχημα. Καθώς η σύγκρουση έγινε στις 23.21. Είχε θεωρήσει ότι είχε γυρίσει το κλειδί, αλλά αυτό δεν είχε γίνει.

Στην προανάκριση είπε πως «ναι κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά άλλα δεν προλάβαινα να το σταματήσω». Όμως, το στοιχείο αυτό δείχνει ότι είχε επαρκή χρόνο στην διάθεσή του για να εμποδίσει το δυστύχημα.

Σημειώνεται πως ο σταθμάρχης υποβλήθηκε σε αλκοτέστ. Ενώ, ομάδα αστυνομικών έχει σαρώσει το σταθμαρχείο Λάρισας συλλέγοντας στοιχεία που ίσως αποδειχθούν πολύτιμα.

Το νέο πρόσωπο – ‘κλειδί’

Ένα ακόμα στοιχείο έρχεται στην επιφάνεια καθώς εκτός από τους δύο μηχανοδηχούς στο μοιραίο τρένο υπήρχε και προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας.

Ο ρόλος και οι αντιδράσεις του πριν από την φονική σύγκρουση μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Θα εξεταστεί αν αντέδρασε ο συγκεκριμένος προϊστάμενος και αν έχει καταγραφεί η φωνή του στις συνομιλίες. Ειδικοί, τονίζουν πως θα έπρεπε και οι μηχανοδηγοί να αντιδράσουν και να ζητήσουν επιπλέον διευκρινίσεις για την πορεία του τρένου.

Φως για τα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξουν και οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στο σταθμαρχείο της Λάρισας μεταξύ του σταθμάρχη, των μηχανοδηγών και του προϊσταμένου του τρένου.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button