Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Έτσι θα μάθετε πότε και που θα γίνει σεισμός, πριν καν γίνει, για να προστατευτείτε!

Η σωτήρια ειδοποίηση που μπορεί να σας σώσει τη ζωή

Χορηγούμενο

Πως γνώριζαν στην Τουρκία ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός στη Ρόδο… πριν καν ακόμα γίνει; Εστάλη και προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των Τούρκων πολιτών!

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στην Τουρκία ενημερώθηκαν για τον ισχυρό σεισμό, που σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου, πριν ακόμα γίνει!

Σύμφωνα με πληροφορίες, Τούρκοι πολίτες έλαβαν ειδοποίηση σε κινητά τηλέφωνα Android περίπου 2 λεπτά προτού σημειωθεί η σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ!

«Αναμένεται ένα ελαφρύ κούνημα. Περίπου 190.2 χιλ. μακριά. Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε για 5,7 ρίχτερ» έγραφαν τα μηνύματα που έλαβαν Τούρκοι πολίτες, σύμφωνα με το ethnos.gr

Πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρει η Google σε android και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον σεισμό στην Ντούζτζε της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό. Τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει εάν όντως συμβαίνει σεισμός.

Το συγκεκριμένο σύστημα προειδοποίησης «Σεισμός τώρα», το οποίο παρουσιάστηκε το 2020, στην αρχή χρησιμοποιήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Και έπειτα και σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία, το Καζακστάν κ.α.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button