Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: Οι «σκοτεινές» συμπτώσεις με την αυτοκτονία Τσαλικίδη και το σκάνδαλο της Vodafone
Δύο υποθέσεις με σκοτεινά σημεία και κοινά στοιχεία απασχολούν την κοινή γνώμη, φέρνοντας στο προσκήνιο ερωτήματα και αμφιβολίες για τις επίσημες εκδοχές. Πρόκειται για την υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Τσαλικίδη, υπαλλήλου της Vodafone, και του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε χαράδρα στον Τύρναβο.
Η περίπτωση του Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος αρχικά θεωρήθηκε ότι αυτοκτόνησε, συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο των υποκλοπών της Vodafone το 2004-2005. Η υπόθεση των υποκλοπών αφορούσε την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών δημοσίων προσώπων, μεταξύ των οποίων και αξιωματούχων της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο Κώστας Τσαλικίδης, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της Vodafone, βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στις 9 Μαρτίου 2005, μία ημέρα πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο θάνατός του αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, ωστόσο το 2010 η υπόθεση άνοιξε ξανά, καθώς νέα στοιχεία αποκάλυψαν τη σύνδεση του θανάτου του με τις υποκλοπές και την πιθανότητα δολοφονίας.
Το 2019, μετά από 14 χρόνια ερευνών, ο θάνατος του Τσαλικίδη αποδόθηκε σε δολοφονία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ωστόσο οι ένοχοι δεν βρέθηκαν ποτέ.
Στην υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου, ενός 39χρονου άνδρα, ο οποίος αγνοούνταν από τις 31 Δεκεμβρίου 2024, η σορός του εντοπίστηκε 48 ημέρες αργότερα σε δύσβατο σημείο σε φαράγγι στον Τύρναβο, 19 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εξαφάνισής του.
Ο θάνατος του Καλογήρου παραμένει ανεξήγητος, με την κοινή γνώμη να αμφισβητεί τις επίσημες εκδοχές. Πολλοί συνέδεσαν τον θάνατό του με το γεγονός ότι η μητέρα του, συνταξιούχος εισαγγελέας, είχε αναλάβει την υπόθεση των Τεμπών, ένα θέμα με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον.
Βασίλης Καλογήρου: Ποιοί απειλούσαν τη μητέρα του;
Σκοτεινές συνθήκες: Οι συνθήκες θανάτου και στις δύο περιπτώσεις παραμένουν ασαφείς και αμφισβητούμενες.
Αμφισβήτηση των επίσημων εκδοχών: Η κοινή γνώμη δεν αποδέχεται τις επίσημες εξηγήσεις και απαιτεί περισσότερα στοιχεία.
Ατιμωρησία: Στην περίπτωση του Τσαλικίδη, η δολοφονία επιβεβαιώθηκε, αλλά οι ένοχοι δεν βρέθηκαν. Στην περίπτωση του Καλογήρου, εάν πρόκειται για δολοφονία, υπάρχει φόβος για την ίδια κατάληξη.
Η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια και δικαιοσύνη και στις δύο υποθέσεις. Η ατιμωρησία των ενόχων υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και ενισχύει την αίσθηση της αδικίας.
Μαρία Καρυστιανού: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την επιμέλεια των παιδιών της Όλη η αλήθεια πίσω…
Ποιές υποθέσεις δεν αναλαμβάνει ποτέ ο Αλέξης Κούγιας; Η άγνωστη «πληγή» από τα παιδικά του…
Δολοφονία Λυγγερίδη Σε δίκη Μαρινάκης Μώραλης και 150 ακόμη κατηγορούμενοι μετά από πρόταση της εισαγγελέως…
Μια πρόσφατη δικαστική απόφαση, η οποία προβλέπει αυξήσεις στις συντάξεις, έχει προκαλέσει αναστάτωση στο δημόσιο…
Στις 25 Φεβρουαρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη δύο σημαντικών Αγίων: του Αγίου Ρηγίνου…
Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής, βιώνει πένθος. Καθώς έχασε τον αγαπημένο του θείο. Την…