Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

«Θερμό» επεισόδιο με πυρά στο Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός επιχειρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, στο Φαρμακονήσι! (Βίντεο)

Χορηγούμενο

Στη δημοσιότητα έρχονται βίντεο από το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στο Φαρμακονήσι, όταν τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη μπήκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησαν σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Το περιπολικό του Λιμενικού έσπευσε στην περιοχή όπου είχαν εισβάλλει οι Τούρκοι ψαράδες και τότε τα τουρκικά σκάφη άρχισαν να τους παρενοχλούν. Όπως φαίνεται και στα βίντεο, η τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ο χειριστής του ελληνικού σκάφους απέφυγε τη σύγκρουση, ενώ παράλληλα οι άνδρες του Λιμενικού έριξαν προειδοποιητικές βολές και ανάγκασαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Μάρτυρας ανέφερε: «Οι Τούρκοι ειδοποίησαν το δικό τους λιμενικό και ήρθε να διώξει το ελληνικό λιμενικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το τούρκικο λιμενικό ήταν δυο μίλια, τουλάχιστον, δυτικά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ξεπέρασε και το Φαρμακονήσι και πήγαινε» είπε στον ΣΚΑΙ.

Δείτε ακόμη ένα βίντεο από το θερμό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι

«Τα τούρκικο λιμενικό έκανε γύρω-γύρω στροφές από το δικό μας ελληνικό, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα να τον βουλιάξει» είπε και πρόσθεσε: «Έρχεται δίπλα ή θα σου φωνάξει στο VHF σαν πρώτη προειδοποίηση και θα σου πει ‘είσαι στα τουρκικά χωρικά ύδατα γύρισε πίσω’, έρχεται δίπλα σου, θα σου κάνει μανούβρες αν είσαι μικρό σκάφος, ένα 90% θα σε βουλιάξει, μετά θα αρχίσει η μορφή της απειλής και γυρίζει το πολυβόλο επάνω σου».

Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό το Λιμενικό Σώμα αναφέρει:

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button