Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος – Η τελευταία δύσκολη μάχη που έδωσε για τη ζωή του
Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος… Μετά από αρκετές ημέρες μάχης για τη ζωή του, ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τους φίλους, τους συναδέλφους και το κοινό που τον είχε αγαπήσει μέσα από την πορεία του στο θέατρο και την τηλεόραση.
Η ανακοίνωση της θλιβερής είδησης
Την θλιβερή αυτή είδηση ανακοίνωσε η σελίδα «Το σπίτι του ηθοποιού» στο Facebook, προκαλώντας συγκίνηση και θλίψη στους φίλους του χώρου. Ο Γιάννης Μόρτζος ήταν γνωστός για την πολυετή του καριέρα, καθώς και για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό. Η πορεία του υπήρξε σημαντική τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, με πληθώρα συμμετοχών σε επιτυχημένες παραγωγές.
Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η σελίδα στο Facebook «Το σπίτι του ηθοποιού»: «Σήμερα το πρωί στις 11.30 δυστυχώς χάσαμε τον αγαπημένο μας ηθοποιό Γιάννη Μάρτζο… Η είδηση αυτή μας γέμισε όλους μεγάλη θλίψη… Καλό σου ταξίδι Γιάννη…».
Ο Γιάννης Μόρτζος γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με δάσκαλό τον Κάρολο Κουν. Έμεινε κοντά του, ως βασικό στέλεχός του, μέχρι το 1981, επί είκοσι ένα χρόνια. Ερμήνευσε υπό την καθοδήγησή του σπουδαίους θεατρικούς ρόλους από όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής: αρχαίο δράμα, κλασικό θέατρο, σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, αλλά κυρίως νεοελληνικό θέατρο, για το οποίο έτρεφε μια ιδιαίτερη αδυναμία.
Με το Θέατρο Τέχνης πήρε μέρος, ως βασικός πρωταγωνιστής, στα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης τις δεκαετίες του `60, `70 και `80 και γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες, από τους οποίους αποκόμισε σημαντικές γνώσεις. Συνεργάστηκε με τους περισσότερους Έλληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους, μεταφραστές.
Οι φίλοι και οι συνεργάτες του θα τον θυμούνται πάντα ως έναν αφοσιωμένο καλλιτέχνη με πάθος για τη δουλειά του, καθώς και ως έναν άνθρωπο με έντονη παρουσία στον χώρο του πολιτισμού. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για το ελληνικό θέατρο και αφήνει πίσω του μια πολύτιμη κληρονομιά.
Χορηγούμενο