Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

Τι ετοιμάζει ο Μυτιληναίος; Νέα επένδυση – «μαμούθ» ύψους 3,3 δισ ευρώ

Η αποκάλυψη από το Reuters

Χορηγούμενο

Τι ετοιμάζει ο Μυτιληναίος; Νέα επένδυση – «μαμούθ» ύψους 3,3 δισ ευρώ – Η αποκάλυψη από το Reuters και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Mytilineos, Γιάννη Καλαφάτα…

Τι ετοιμάζει ο Μυτιληναίος; Νέα επένδυση – «μαμούθ» στην Ιταλία ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ! Όπως αναφέρει το Reuters, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Mytilineos, Γιάννης Καλαφάτας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία θα επενδύσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,58 δισεκατομμύρια δολάρια) σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρείας στο Μιλάνο, ο Καλαφάτας ανέφερε επίσης ότι η Mytilineos έχει ξεκινήσει τη διαδικασία διπλής εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με συμβούλους τις Morgan Stanley και Citi.

«Mega deal» από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στον Καναδά: Η επένδυση «μαμούθ» και τα φωτοβολταϊκά άνω του 1GW!

Την Παρασκευή, 24 Μαΐου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, καθώς και Πρόεδρος της Eurometaux, Ευάγγελος Μυτιληναίος, συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο “State of the Union 2024” που διοργανώθηκε από το European University Institute στο Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας. Στο πάνελ «Climate change green transition», συμμετείχε μαζί με τους Kurt Vandenberghe, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Κλιματικής Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Laurence Tubiana, Διευθύνων Σύμβουλο του European Climate Foundation. Μήνυμα απηύθυνε η Πρόεδρος της European Investment Bank, Nadia Calviño, ενώ συντονιστές ήταν οι Jos Delbeke, EIB Climate Chair και η δημοσιογράφος των Financial Times, Pilita Clark.

Στο συνέδριο συμμετείχαν διακεκριμένες προσωπικότητες όπως η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Josep Borrell Fontelles και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Enrico Letta.

Ο κ. Μυτιληναίος, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Eurometaux, επέκρινε τις ευρωπαϊκές πολιτικές που επηρεάζουν αρνητικά τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας, τονίζοντας ότι το ενεργειακό κόστος είναι πολύ υψηλότερο στην Ευρώπη, δημιουργώντας άνισους όρους ανταγωνισμού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απερχόμενη Επιτροπή ήταν όσο πιο ‘πράσινη’ θα μπορούσε να είναι. Νομίζω ότι η ‘πράσινη’ μετάβαση ήταν νούμερο 1 στη λίστα στην αρχή, τώρα δεν ξέρω αν η ‘πράσινη’ μετάβαση είναι καθόλου στη λίστα. (…) Πρέπει να συνδυάσουμε την πράσινη μετάβαση, την απεξάρτηση της οικονομίας από τις ανθρακούχες εκπομπές με μια υγιή βιομηχανία γιατί έτσι θα προχωρήσουμε περαιτέρω».

Κλείνοντας, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι το κλιματικό πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι αποκλειστικά ζήτημα της Ε.Ε. Πρέπει να αξιοποιηθεί η ευρωπαϊκή διπλωματία, ώστε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το ευρωπαϊκό παράδειγμα, αν θέλουμε πραγματικά να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button