Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Τι κατέρριψαν οι Αμερικανοί πάνω από την Αλάσκα; «Ήταν κάτι που δεν ανήκει σε αυτόν τον πλανήτη!»

Χορηγούμενο

Παραμένει το μυστήριο ως προς το ΑΤΙΑ το οποίο κατέρριψε η αμερικανική Αεροπορία την Παρασκευή καθώς οι Αμερικανοί δεν έχουν δώσει καμία πειστική εξήγηση ως προς το τι ήταν τελικά αυτό το οποίο καταρρίφθηκε και πετούσε πάνω από αμερικανικό έδαφος.

Το να «φορτωθεί» και αυτό στους Κινέζους είναι μία εύκολη και βολική λύση. Αλλά επισήμως οι Αμερικανοί δεν το έχουν δηλώσει.

Όσο δεν το κάνουν, τροφοδοτούνται έντονες φήμες… ότι αυτό το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο θα μπορούσε να μην ανήκει ούτε καν στον πλανήτη αυτό.

Το ABC News και συγκεκριμένα η επικεφαλής του Global Affairs Correspondent Martha Raddatz πρώτη είχε αναφέρει πως oι πιλότοι των μαχητικών που έσπευσαν να συναντήσουν το ΑΤΙΑ είχαν την εικόνα πως αυτό δεν διέθεται κανένα σύστημα προώθησης!

Περιγράφηκε μάλιστα ως «κυλινδρικό και γκρίζο» και έμοιαζε σαν να επέπλεε, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Πάντως δεν απογειώνονται F-22 για να το καταρρίψουν χωρίς λόγο και αιτία.

Οι επίσημες αμερικανικές απαντήσεις έριξαν περισσότερο «σκοτάδι» αντί για «φως».

«Το ονομάζουμε αντικείμενο γιατί αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή που έχουμε αυτή τη στιγμή», είπε. «Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει. Αν είναι κρατική ή εταιρική ή ιδιωτική», δήλωσε o εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ταξίαρχος Πάτρικ Σ. Ράιντερ. είπε ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος F-22 έξω από την αεροπορική βάση Elmendorf στο Άνκορατζ της Αλάσκας.

Το μαχητικό εκτόξευσε έναν πύραυλο αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς AIM-9x για να το καταρρίψει. Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι το αντικείμενο έκανε ελιγμούς. Μπήκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και το καταρρίψαμε».

«Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε εν προκειμένω είναι ότι κάθε φορά που εντοπίζουμε οτιδήποτε, το παρατηρούμε και στη συνέχεια λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, [το αντικείμενο] πετούσε σε υψόμετρο που αποτελούσε εύλογη απειλή για την πολιτική εναέρια κυκλοφορία και ο Πρόεδρος αποφάσισε να το καταρρίψει. Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για τον εναέριο χώρο μας», πρόσθεσε.

Άρα, οι Αμερικανοί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι είναι αυτό το οποίο κατέρριψαν. Αν ήταν κινεζικό ή ρωσικό δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να το πουν. Εδώ όμως τα πράγματα αλλάζουν.

Η Επιτροπή της NASA

Eδώ έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια 16μελή επιτροπή για τη μελέτη των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων (UAP), όπως είναι η νέα ονομασία των ‘Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (UFO) – με άλλα λόγια των πιθανών εξωγήινων όντων που μπορεί να επισκέπτονται τον πλανήτη μας.

Η επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει καταξιωμένους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων (αστρονόμους, φυσικούς-αστροφυσικούς, ωκεανογράφους, ειδικούς στην πληροφορική κ.α.), με επικεφαλής τον αστροφυσικό Ντέηβιντ Σπέργκελ, πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Ιδρύματος Simons, θα ξεκινήσει τις εργασίες της τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Στόχος της επιτροπής, όπου συμμετέχει επίσης ο πρώην Αμερικανός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, είναι η έρευνα για αντικείμενα ή συμβάντα στον ουρανό που δεν μπορούν να ταυτιστούν είτε με αεροσκάφη είτε με φυσικά φαινόμενα. Η επιτροπή θα εξετάσει μόνο μη διαβαθμισμένες πληροφορίες και αναφορές, συνεπώς δεν θα έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα.

«Η εξερεύνηση του αγνώστου στο διάστημα και στην ατμόσφαιρα βρίσκεται στην καρδιά αυτού που είμαστε στη NASA. Η κατανόηση των δεδομένων που έχουμε σχετικά με τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα είναι κρίσιμη για να μας βοηθήσει να εξάγουμε επιστημονικά συμπεράσματα αναφορικά με το τι συμβαίνει στους ουρανούς μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και καθιστά το ανεξήγητο εξηγήσιμο», δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιστημονικής Διεύθυνσης της διαστημικής υπηρεσίας Τόμας Ζερμπούχεν.

NASA: Στα μέσα του 2023 αναμένονται τα πορίσματα της επιστημονικής επιτροπής για τα UFO

Η NASA δεσμεύτηκε ότι τα ευρήματα της επιτροπής θα δοθούν στη δημοσιότητα «με βάση τις αρχές της NASA για διαφάνεια, ειλικρίνεια και επιστημονική ακεραιότητα». Ο χρονικός ορίζοντας της επιτροπής θα είναι τα μέσα του 2023. Οπότε και θα πρέπει να αναμένονται τα πορίσματα της.

Το 2021 το Γραφείο του Διευθυντή των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική εξήγηση για 143 από τα 144 UAP που αναφέρθηκαν από το 2004 και μετά.

Η ανακάλυψη χιλιάδων εξωπλανητών (μερικών με πιθανώς φιλόξενες συνθήκες για ζωή), οι συνεχιζόμενες σε όλη τη Γη αναφορές για θεάσεις ανεξήγητων αντικειμένων ή φαινομένων στον ουρανό και η δημοσιοποίηση για πρώτη φορά σχετικών βίντεο από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχουν αναζωπυρώσει τη συζήτηση και το ενδιαφέρον για το ζήτημα των UFO/UAP.

Η «Ετήσια Έκθεση 2022 αγνώστων εναέριων φαινομένων» UAP δημοσιεύτηκε από το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών του Πενταγώνου (ODNI) την Πέμπτη (12 Ιανουαρίου) μετά από πολύμηνη καθυστέρηση.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης επιβλήθηκε από τον Νόμο περί Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας του 2022. Και δημιουργήθηκε από τον Εθνικό Διευθυντή Πληροφοριών της ODNI για την Αεροπορία και το νεοϊδρυθέν Γραφείο Επίλυσης «Ανωμαλιών» σε όλους τους τομείς (AARO).

Συγκεντρώθηκαν στοιχεία από διάφορες υπηρεσίες της κοινότητας πληροφοριών και στρατιωτικά γραφεία πληροφοριών, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας, την Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA), το Υπουργείο Ενέργειας (DoE) και τη NASA.

Οι αναφορές για UAP (UFO)

Από το περασμένο καλοκαίρι που ιδρύθηκε το Γραφείο AARO έχει λάβει 366 αναφορές για Μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα (ή UAP – ο όρος του Στρατού για τα UFO).

Αυτό το σύνολο αντικατοπτρίζει 247 νέες αναφορές UAP και άλλες 119 που συνέβησαν πριν από τον Μάρτιο του 2021. Αλλά δεν είχαν συμπεριληφθεί σε προηγούμενη προκαταρκτική έκθεση.

Οι νέοι αριθμοί υποδεικνύουν μια απότομη αύξηση στις παρατηρήσεις UAP:

Η προκαταρκτική έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2021 απαριθμούσε μόλις 144 αναφορές, που καλύπτουν μια περίοδο 17 ετών. Με τις επόμενες προσθήκες, το AARO, είχε 510 αναφορές UAP στα αρχεία του στα τέλη Αυγούστου 2022.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η αύξηση των αναφορών UAP οφείλεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ «να αποστιγματίσει τα UAP. Και να αναγνωρίσει τους πιθανούς κινδύνους» που εγκυμονεί το φαινόμενο. Τόσο ως αεροπορικός κίνδυνος όσο και ως «δυνητική αντίπαλη δραστηριότητα», όπως οι προσπάθειες ξένης επιτήρησης .


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button