Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου;

Χορηγούμενο

Ξαναγεμίζουν τα μεγάλα ακριτικά μας νησιά από παράτυπους μετανάστες, που προέρχονται από την Τουρκία! Μέσα στους 10 μήνες του 2023 οι ροές αυξήθηκαν, κατά τα επίσημα στοιχεία, κατά 24%. Αλά κατά τα ανεπίσημα στοιχεία οι ροές ξεπέρασαν το 30%!

Η αύξηση θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις τους επόμενους μήνες… Καθώς η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Γάζα θα οδηγήσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους σε ξεριζωμό από τα εδάφη τους και σε πιθανή κατεύθυνση τους προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδος. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες δεν εμφανίζονται πρόθυμες να αναλάβουν ένα τέτοιο βάρος… Και αναζητούν χώρα για να φέρει σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή.

Η κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να βοηθήσει τέτοιο Ευρωπαϊκό εγχείρημα, ζητώντας, ως αντάλλαγμα, “ψίχουλα” από τα Ευρωπαϊκά ταμεία.

Όπως αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων Έλληνας μια τέτοια εξέλιξη θα κοστίσει ακριβά στην Ελλάδα (και δεν εννοούμε οικονομικά)

Οι Άραβες θα στραφούν εναντίον μας, γιατί θα θεωρήσουν ότι συνεργούμε στον ξεριζωμό των Παλαιστινίων από τα δικά τους εδάφη. Όσοι Παλαιστίνιοι έλθουν εδώ, πολύ δύσκολα θα ενταχθούν στην Ελληνική κοινωνία, για λόγους που είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί.

Άρα, η προθυμία Μητσοτάκη να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο εγχείρημα, μάλλον θα οδηγήσει την Ελλάδα σε νέες (πιο επικίνδυνες) περιπέτειες!

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button