Απίστευτο: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε αβοκάντο κάθε μέρα; Τα αμέτρητα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας
Απίστευτο: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε αβοκάντο κάθε μέρα; Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο γευστικά φρούτα και η κατανάλωσή του προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά οξέα, αυξάνεται η θερμιδική του αξία. Μια συχνή ερώτηση είναι: Μπορείς να τρως αβοκάντο κάθε μέρα;
Η απάντηση είναι ναι, και παρακάτω παρουσιάζονται τέσσερις λόγοι που το υποστηρίζουν.
Δείτε επίσης – Κόκκινο Φασκόμηλο: Ένα φυσικό «φαρμακείο» στο σπίτι σας
Βελτιώνει την υγεία του εντέρου
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που ενισχύουν την υγεία του εντέρου. Μελέτη στο περιοδικό The Journal of Nutrition έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο αυξάνει την ποσότητα ευεργετικών βακτηρίων, την παραγωγή λιπαρών οξέων και μειώνει τις συγκεντρώσεις χολικών οξέων στα κόπρανα.
Βοηθά στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους
Αν και το αβοκάντο έχει υψηλή θερμιδική αξία λόγω των λιπαρών οξέων του, έρευνα του 2022 έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο κάθε μέρα για έξι μήνες βοήθησε στη σταθεροποίηση του βάρους. Επιπλέον, μελέτη του 2019 στο Nutrients έδειξε ότι το αβοκάντο αποτρέπει την αύξηση βάρους ή ακόμα και τη μείωσή του. Οι φυτικές ίνες και τα μονοακόρεστα λιπαρά του αβοκάντο παρατείνουν επίσης την αίσθηση κορεσμού και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Μια διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο, κάλιο, φυτικές ίνες, πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι ευεργετική για την καρδιά. Όλα αυτά τα συστατικά περιέχονται στο αβοκάντο… Και η τακτική κατανάλωσή του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 16-22%.
Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου
Σύμφωνα με μελέτη του 2020 στο International Journal of Psychology, το αβοκάντο περιέχει λουτεΐνη, η οποία βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Μελέτη του 2021 στο… Frontiers in Nutrition έδειξε ότι οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν αβοκάντο ή γουακαμόλε είχαν καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ, ειδικά στη μνήμη.
Χορηγούμενο