Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Την ώρα που τα Ελληνικά νοικοκυριά ‘πνίγονται’ στην ακρίβεια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει δώρο στα κανάλια € 50 εκατ.!

Χορηγούμενο

Καθώς η υπόθεση Κοκλώνη έφερε πάλι στο προσκήνιο την τηλεοπτική αγορά και τα διάφορα περίεργα, αλλά απολύτως αληθινά που συμβαίνουν εκεί, να θυμίσουμε μια επιπρόσθετη παράμετρο.

Η κυβέρνηση έχει εξελιχθεί σε κάτι σαν «χρυσό χορηγό» των καναλιών. Τη χρονιά που έφυγε υπολογίζεται ότι η κυβερνητική χορηγία στα κανάλια έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ. Και σε αυτά δεν συνυπολογίζεται ο τζίρος από εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Μιλάμε για τον στενό πυρήνα του κράτους. Τα υπουργεία και τις κάθε είδους κρατικές επιδοτήσεις.

Από τα 50 εκατ., ένας τζίρος πάνω από 30 εκατ. αφορά διαφημιστικά προγράμματα και χορηγίες που έφυγαν από τα υπουργεία. Προσθέστε σε αυτά το 40% των διαφόρων τηλεοπτικών παραγωγών που είναι κρατική επιχορήγηση. Βάλτε στη «σούμα» και το αγγελιόσημο και φτάνουμε στα 50 εκατ. ευρώ. Αν κάνετε και μια διαίρεση με το 5, γιατί στα 5 μεγάλα κανάλια κατευθύνονται τα δώρα και οι χορηγίες, για κάθε τηλεοπτικό σταθμό επιμερίζονται 10 εκατ.

Τώρα, αν ο δυστυχής τηλεθεατής, που τον πνίγει η ακρίβεια και δεν έχει πως να βγάλει τον μήνα, απολαμβάνει κάθε μέρα μια ξενάγηση στον «παράδεισο», που λέγεται Ελλάδα, στα έργα και τις δόξες του πολυχρονεμένου μας «αφέντη» Κυριάκου Μητσοτάκη και σε μια πραγματικότητα εικονική και προπαγάνδας, ας μην έχει απορίες. «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» που έλεγε, μάλιστα και ο αείμνηστος.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button