ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το αυγό και τι αποκαλύπτει το χρώμα του κρόκου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τι τρώτε εσείς και τα παιδιά σας

Χορηγούμενο

Το αυγό και τι αποκαλύπτει το χρώμα του κρόκου και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το τι τρώτε εσείς και τα παιδιά σας

Ο κρόκος ενός αυγού μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία της κότας και τη διατροφή της, καθιστώντας το χρώμα του σημαντικού δείκτη της θρεπτικής αξίας του αυγού. Μπορείτε να καταλάβετε ποιος κρόκος είναι ο πιο υγιεινός; Αν δείτε τρεις διαφορετικούς κρόκους, ποιον θα θεωρούσατε πιο θρεπτικό;

Τι δείχνει το χρώμα του κρόκου στο αυγό

Στα περισσότερα αυγά που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, ο κρόκος έχει συνήθως ανοιχτό, χλωμό κίτρινο χρώμα. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι η κότα δεν τρέφεται σωστά ή δεν λαμβάνει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά. Ο κρόκος αυτού του τύπου αυγού, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, είναι παρόμοιος με τον κρόκο #2.

Χορηγούμενο

Από την άλλη πλευρά, ένας κρόκος που έχει πιο σκούρο, πορτοκαλί χρώμα είναι συνήθως πιο υγιεινός. Αυτό το χρώμα υποδηλώνει ότι η κότα έχει λάβει καλύτερη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία. Ο κρόκος #1 είναι τέτοιος και θεωρείται πιο πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά.

Τα αυγά και το χρώμα του κρόκου

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το ασπράδι του αυγού, το οποίο αποτελεί περίπου το 67% του συνολικού βάρους, περιέχει περισσότερη από τη μισή ποσότητα της πρωτεΐνης του αυγού. Με τον χρόνο, η ποιότητα της πρωτεΐνης αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα το ασπράδι να γίνεται πιο ρευστό στα παλιότερα αυγά, ενώ τα φρέσκα αυγά έχουν πιο συνεκτική υφή.

Προσοχή: Πόσο επικίνδυνος είναι ο πράσινος κρόκος στα αυγά;

Χορηγούμενο

Το χρώμα του κρόκου καθορίζεται κυρίως από τη διατροφή της κότας. Για παράδειγμα, οι κότες που τρέφονται κυρίως με καλαμπόκι παράγουν αυγά με έντονο κίτρινο-πορτοκαλί κρόκο, ενώ εκείνες που καταναλώνουν σιτάρι ή κριθάρι παράγουν κρόκους με πιο ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Άσπρα ή καφέ αυγά; Τι σημαίνει το χρώμα του κρόκου; Οι διαφορές και ο μύθος

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρώμα του κρόκου παραμένει σταθερό, ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε αυγά… Να προτιμήσετε αυτά με πιο σκούρο πορτοκαλί κρόκο, καθώς υποδηλώνουν καλύτερη ποιότητα και περισσότερα θρεπτικά συστατικά.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button