ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Αυτό είναι το «ευχαριστώ» των Τούρκων για τη βοήθεια στους σεισμούς: Παράνομη πολεμική άσκηση στα Δωδεκάνησα, εντός του Ελληνικού Εναέριου Χώρου!

Αυτό είναι το «ευχαριστώ» των Τούρκων για τη βοήθεια στους σεισμούς: Εξέδωσαν παράνομη ΝΟΤΑΜ για πολεμική άσκηση στα Δωδεκάνησα, εντός του Ελληνικού Εναέριου Χώρου!

Αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις 14 Φεβρουαρίου και όταν η Τουρκία είχε χτυπηθεί από τους φονικούς σεισμούς και η κυβέρνηση έστελνε την ΕΜΑΚ και το Ν.Δένδια για να αγκαλιαστούν και να σώσουν Τούρκους πολίτες, το τουρκικό κράτος ως “ευχαριστώ” δέσμευε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για πραγματοποίηση πολεμικής άσκησης με drone TB-2 Bayraktar εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Μάλιστα ήταν τέτοιο το τουρκικό θράσος που στην Ελληνική ΝΟΤΑΜ, που εκδόθηκε, οι Τούρκοι απάντησαν ότι δεν αναγνωρίζουν εναέρια Ελληνικά σύνορα στα 10ν.μ.!

Αυτό είναι το πρώτο χτύπημα καθώς λίγες ημέρες μετά ακολούθησε η δήλωση του Τσαβούσογλού που δήλωνε αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι οι προσπάθειες για ομοσπονδία εδώ και 50 χρόνια δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.

«Υπάρχει ένας απλός λόγος για την αποτυχία. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες στο νησί», είπε ο Τσαβούσογλου.

Και το ζήτημα είναι για ποια ΜΟΕ και για ποια θετική κίνηση μιλούν στο ελληνικό ΥΠΕΞ λέγοντας πως «κάθε κίνηση που οδηγεί προς την ομαλοποίηση των σχέσεων μας με την Τουρκία, είναι ευπρόσδεκτη και η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί».

Back to top button