Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ευρωκοινοβούλιο στήνει Ειδικό Δικαστήριο κατά του Πούτιν και της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και αφήνει ανεξέλεγκτους τους σφαγείς Ερντογάν και Αλίεφ, κάνοντας μαζί τους μπίζνες!

Χορηγούμενο

Ψήφισμα εγκρίθηκε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο για να λογοδοτήσουν Πούτιν και Ρωσία για το έγκλημα της επίθεσης στην Ουκρανία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 33 αποχές.

Υπογραμμίζεται, μάλιστα, η σημασία της συντονισμένης διεθνούς δράσης για την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη, βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Και γίνεται εκτενής αναφορά σε «θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Μπούτσα, την Ιρπίν και πολλές άλλες ουκρανικές πόλεις» που αποκαλύπτουν τη βιαιότητα του πολέμου.

Μάλιστα, οι ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ να πιέσει για τη δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για τη δίωξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, καθώς και των συμμάχων της, κυρίως του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σημειώνουν, δε, ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ειδικό δικαστήριο πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα. Και οι ουκρανικές και διεθνείς αρχές να υποστηριχθούν στη διασφάλιση των αποδεικτικών στοιχείων.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστεύει ακράδαντα ότι η σύσταση ειδικού δικαστηρίου θα έστελνε ένα πολύ σαφές μήνυμα τόσο στη ρωσική κοινωνία όσο και στη διεθνή κοινότητα ότι ο πρόεδρος Πούτιν και η ρωσική ηγεσία στο σύνολό της μπορούν να καταδικαστούν για το έγκλημα της επίθεσης στην Ουκρανία», τονίζοντας μάλιστα ότι όσο στην ηγεσία της Ρωσίας είναι ο Πούτιν η χώρα δεν είναι εφικτό να επιστρέψει στις συναλλαγές της με τη Δύση.

Βέβαια, για τους τουρκικούς αναθεωρητισμούς, τις απειλές και τους σφαγείς Ερντογά και Αλίεφ, ούτε κουβέντα!… Το αντίθετο, μάλιστα, κλείνουν τα μάτια και κάνουν μαζί τους χρυσές μπίζνες!…

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button