Ο λωτός, το γλυκό, πορτοκαλί φρούτο με καταγωγή από την Ασία, καλλιεργείται πλέον και στην Ελλάδα (Πιερία, Κρήτη). Είναι το ιδανικό φθινοπωρινό σνακ, γεμάτο οφέλη:
8 Λόγοι που ο Λωτός είναι Απαραίτητος
Ανοσοποιητικό: Πλούσιος σε Βιταμίνη C και βήτα-καροτένιο.
Αντιοξειδωτικά: Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση.
Πέψη: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για ρύθμιση του εντέρου.
Δίαιτα: Χαμηλός σε θερμίδες (70 kcal/100γρ.), φτωχός σε λίπος και χοληστερόλη.
Ενυδάτωση: Περιέχει νερό και ηλεκτρολύτες.
Φυσικό Γλυκό: Ικανοποιεί την επιθυμία για ζάχαρη χωρίς επεξεργασμένα πρόσθετα.
Χωρίς Δυσανεξίες: Είναι φυσικά χωρίς λακτόζη και γλουτένη.
Θρεπτική Αξία (ανά 100γρ.): 16γρ. Υδατάνθρακες, 2,5γρ. Ίνες, 170mg Κάλιο.
Μαλακός vs Σκληρός: Ποιος είναι ο Τραγανός;
Μαλακός Λωτός: Τρώγεται μόνο όταν είναι πλήρως ώριμος και έχει μαλακώσει (σαν ζελέ).
Σκληρός Λωτός: Τρώγεται ενώ είναι τραγανός, κόβεται σε φέτες και είναι ιδανικός για σαλάτες ή σνακ με τυριά.
Προσοχή! Πάντα Ώριμος
Πρέπει να καταναλώνεται ώριμος για να αποφευχθεί η στυφάδα που προκαλούν οι ταννίνες του άγουρου φρούτου. Άτομα με διαβήτη ή δυσκοιλιότητα καλό είναι να τον καταναλώνουν με μέτρο.
Χορηγούμενο

