Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες όλων των εποχών, είχε ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις που αντανακλούσαν την καταγωγή του, αλλά και την εξέλιξη της προσωπικής του φιλοσοφίας.
Το γερμανικό πρωινό του Αϊνστάιν
Επηρεασμένος από τη γερμανική του καταγωγή, ο Αϊνστάιν συνήθιζε να ξεκινάει τη μέρα του με ένα πιο ελαφρύ γερμανικό πρωινό. Σύμφωνα με την οικονόμο του, Χέρτα Γουίνσλοου, ο ίδιος αγαπούσε να τρώει τουλάχιστον δύο τηγανητά αυγά με μανιτάρια σχεδόν κάθε πρωί. Η προτίμησή του αυτή στα μανιτάρια φανερώνει μια πιο «γήινη» πλευρά της διατροφής του, σε αντίθεση με τη φήμη του ως ιδιοφυΐα που ζούσε με το μυαλό της.
Αγαπημένα φαγητά και γλυκά
Ο Αϊνστάιν είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα ζυμαρικά. Του άρεσαν πολύ τα μακαρόνια και τα φετουτσίνια, ενώ το αγαπημένο του φρούτο ήταν οι φράουλες. Όσον αφορά τα γλυκά, είχε μια ξεχωριστή προτίμηση στο κέικ πορτοκαλιού.
Η μετάβαση στη χορτοφαγία
Παρά τις παραπάνω γευστικές του προτιμήσεις, ο Αϊνστάιν έκανε μια σημαντική αλλαγή προς το τέλος της ζωής του. Επέλεξε να γίνει χορτοφάγος, μια απόφαση που πιθανώς συνδέεται με τη βαθιά του σκέψη για τη ζωή και τη φύση.
Επίσης η διατροφή του Αϊνστάιν αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ζωής του, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και μια ιδιοφυΐα είχε απλές, καθημερινές συνήθειες.
Χορηγούμενο