Μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Γουίλμινγκτον ανακάλυψε ότι οι πυραμίδες μπορεί να είχαν χτιστεί κατά μήκος ενός αρχαίου κλάδου του Νείλου.
Αυτό θα ήταν κρυμμένο κάτω από την έρημο και τις γεωργικές εκτάσεις. Επίσης για πολλά χρόνια, οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μια κοντινή υδάτινη οδό για να μεταφέρουν τους πέτρινους όγκους που χρειάζονταν για να χτίσουν τις πυραμίδες. Μέχρι τώρα, ωστόσο, «κανείς δεν ήταν σίγουρος για τη θέση, το σχήμα, το μέγεθος ή την απόσταση αυτής της μέγα-διαδρομής νερού. Από την τοποθεσία των πυραμίδων.» Δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο καθηγητής Eman Ghoneim.
Επίσης οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δορυφορικές εικόνες ραντάρ, ιστορικούς χάρτες, γεωφυσικές έρευνες και ανάλυση ιζημάτων για να χαρτογραφήσουν τον κλάδο του ποταμού που πιστεύουν ότι θάφτηκε από την έντονη ξηρασία και τις αμμοθύελλες πριν από χιλιάδες χρόνια. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Communications Earth and Environment. Η ομάδα μπόρεσε να “παράγει εικόνες του πώς θα έμοιαζε η υδάτινη οδός στο παρελθόν ». Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Αυτές περιελάμβαναν «θαμμένα ποτάμια και αρχαίες δομές». Καθώς ρέουν στους πρόποδες των λόφων. Όπου βρίσκεται «η συντριπτική πλειοψηφία των αρχαίων αιγυπτιακών πυραμίδων » .
Επιπλέον η συν-συγγραφέας δρ Suzanne Onstine δήλωσε στο BBC σχετικά με το έργο των επιστημόνων. “Η εύρεση του πραγματικού κλάδου (του ποταμού) και η ύπαρξη των δεδομένων που δείχνουν ότι υπήρχε μια υδάτινη οδός. Όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βαρύτερων όγκων, εξοπλισμού, ανθρώπων, των πάντων, βοηθά στην εξήγηση της κατασκευής των πυραμίδων». Ακόμη η ομάδα διαπίστωσε ότι ο κλάδος του ποταμού, που ονομάζεται Ahramat, είχε μήκος περίπου 64 χιλιόμετρα και πλάτος μεταξύ 200 και 700 μέτρων. Συνορεύει με 31 πυραμίδες, που χτίστηκαν μεταξύ 4.700 και 3.700 ετών πριν.
Ωστόσο η ανακάλυψη αυτού του εξαφανισμένου ποταμού συμβάλλει στην εξήγηση της μεγάλης πυκνότητας πυραμίδων μεταξύ της Γκίζας και του Λιστ (τόπος ταφής του Μέσου Βασιλείου). Σε μια σχεδόν αφιλόξενη σήμερα περιοχή της ερήμου Σαχάρα. Επίσης η γειτνίαση με τα πυραμιδικά συγκροτήματα υποδηλώνει ότι ήταν “ενεργός και λειτουργικός. Κατά τη φάση της οικοδόμησης των πυραμίδων » . Ο Δρ Onstine συνέχισε εξηγώντας ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μπορούσαν “να αξιοποιήσουν τη δύναμη του ποταμού. Για τη μεταφορά αυτών των βαρέων όγκων. Αντί να βασίζονται στην ανθρώπινη εργασία » .
Ντόναλντ Τραμπ: Οι έξαλλοι χοροί και τα σπαθιά μετά την ορκωμοσία και η εντυπωσιακή Μελάνια…
Τζέι Ντι Βανς Πως από ένα φτωχόπαιδο έγινε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ; Οι μάχες στο Ιράκ…
Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στη Σάμη της Κεφαλονιάς, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε κατοικία στο κέντρο…
Τα pancakes είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό ή για να συνοδεύσουν τον απογευματινό καφέ…
Τι είναι και πότε ανοίγει το Τριώδιο; Πότε πέφτουν φέτος Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα; Οι…
Ο δράστης της δολοφονίας στο Παλαιό Φάληρο φέρεται να είναι τοξικομανής, σύμφωνα με τις πρώτες…