ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραγωδία στα Τέμπη – ‘Βόμβα’: Ο επικεφαλής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ε.Ε ισοπεδώνει το αφήγημα Μητσοτάκη!

Ο Διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ (ERA), δόκτωρ Γιόζεφ Ντοπελμπάουερ, γκρέμισε κυριολεκτικά την πρωτοφανή μεθόδευση Μητσοτάκη, με την σύσταση κυβερνητικής επιτροπής η οποία θα παρενέβαινε στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης αναφορικά με την Εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Είχαμε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή ότι ο λόγος σύστασης της συγκεκριμένης κυβερνητικής επιτροπής, ήταν η συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών και η ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Αποδείξαμε τον λόγο που η συγκεκριμένη επιτροπή παραβιάζει ακόμα και το νόμο που η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε, αναφορικά με την ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής για την Διερεύνηση Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Ο πλέον αρμόδιος θεσμικός παράγοντας λοιπόν της ΕΕ, ερωτώμενος από το Star και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη αναφορικά με την επιτροπή που συνέστησε ο πρωθυπουργός και την επιστολή που έστειλε, προσπαθώντας να επιβάλλει την συμπερίληψη του πορίσματος της επιτροπής στην δικογραφία, ήταν απόλυτος. Είπε συγκεκριμένα:

«Θεωρώ πως θα πρέπει να γίνει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των ερευνών. Να έχουμε την τεχνική έρευνα που θα προσπαθήσει να εντοπίσει τα κενά, την νομική έρευνα, για τις νομικές ευθύνες από τον εισαγγελέα και την έρευνα για τις πολιτικές ευθύνες! (Η τελευταία φράση του, για την Ελλάδα, σημαίνει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής)

Πρέπει οι έρευνες να διαχωριστούν. Ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί μία σωστή και εις βάθος έρευνα εκ της οποίας το αποτέλεσμα θα προκύψουν μαθήματα που θα πρέπει να γίνουν κατανοητά για να αποφευχθούν ατυχήματα στο μέλλον».

Έπειτα από αυτή την κορυφαία παρέμβαση, θεωρούμε δεδομένη την απόρριψη της επιστολής Μητσοτάκη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και την επιστροφή της στον αποστολέα.

Back to top button