ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροφικές δηλητηριάσεις, σαλμονέλα, αλλαντίαση: Ο πλήρης οδηγός για ένα ασφαλές καλοκαίρι

Το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο για τροφικές δηλητηριάσεις, σαλμονέλλωση και άλλες λοιμώξεις όπως η σπάνια αλλαντίαση, μετά από πρόσφατα περιστατικά σε Ιταλία και Ελλάδα.

Η αλλαντίαση, μια σοβαρή παραλυτική νόσος, προκαλείται από το βακτήριο Clostridium botulinum σε ακατάλληλα παρασκευασμένα τρόφιμα. Η σαλμονέλλα μεταδίδεται με μολυσμένα τρόφιμα και προκαλεί συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Ο ΕΟΔΥ δίνει 5 βασικές συμβουλές για την προστασία μας:

Υγιεινή: Πλένουμε σχολαστικά χέρια, επιφάνειες και εργαλεία.

Διαχωρισμός: Κρατάμε ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα χωριστά.

Μαγείρεμα: Μαγειρεύουμε καλά το φαγητό, ιδιαίτερα το κρέας.

Ασφαλείς θερμοκρασίες: Δεν αφήνουμε τρόφιμα εκτός ψυγείου για πάνω από 2 ώρες.

Ασφαλείς πρώτες ύλες: Χρησιμοποιούμε καθαρό νερό και φρέσκα τρόφιμα.


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!