Advertisement
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρόφιμα εκτός ψυγείου: Ποια φρούτα και λαχανικά αλλοιώνονται

Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία

Advertisement

Το ψυγείο, αν και πολύτιμο εργαλείο για τη συντήρηση των τροφίμων, δεν είναι κατάλληλο για όλα τα φρούτα και λαχανικά. Η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική τους αξία.

Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο;

Τομάτες: Χάνουν τη γεύση και την υφή τους.
Μπανάνες: Μαυρίζουν γρήγορα και σταματούν να ωριμάζουν.
Μήλα: Χάνουν την τραγανή τους υφή.
Κρεμμύδια: Μαλακώνουν και μουχλιάζουν.
Αβοκάντο: Δεν ωριμάζουν σωστά και μαυρίζουν.
Πατάτες: Γίνονται γλυκές και χάνουν τη γεύση τους.
Μούρα: Χάνουν την γεύση τους, την υφή τους και μουχλιάζουν.
Εσπεριδοειδή: Μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές μέρες.

Πότε μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο;

Μπορούμε να βάλουμε αυτά τα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μόνο αν τα έχουμε αγοράσει πολύ νωρίτερα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε για μία ή δύο ημέρες ακόμη.


Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button