ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι: Γνώριμος στις γαλλικές αρχές ο δράστης – Η στιγμή της σύλληψης (βίντεο)

Δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι το βράδυ του Σαββάτου 2/12 είναι ένας 26χρονος Γάλλος. Εξτρεμιστής μουσουλμάνος ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχιατρικές διαταραχές. Σκότωσε με μαχαίρι έναν Γερμανό τουρίστα και τραυμάτισε με σφυρί δύο περαστικούς. Έναν Γάλλο περίπου 60 ετών και έναν τουρίστα. Του οποίου η υπηκοότητα δεν διευκρινίστηκε. Προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς.

Πρόκειται για τον Armand R. που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1997 από Ιρανούς γονείς. Μένει με τους γονείς του. Οι μυστικές υπηρεσίες τον εντόπισαν το 2016 όταν στόχευε σε τρομοκρατική απόπειρα. Ωστόσο στο προάστιο La Defense. Καταδικάστηκε σε 5 έτη φυλάκισης (το ενα με αναστολή). Καθώς αποφυλακίστηκε το 2020 υπό διοικητικό έλεγχο. Στο σωφρονιστικό ίδρυμα είχε μπεί σε φαρμακευτική θεραπεία για ψυχιατρική διαταραχή. Και συνέχισε τη θεραπεία και μετά την αποφυλάκιση του.

Επίσης είναι γνωστός στις αρχές για ριζοσπαστικό ισλαμισμό, είναι εξαιρετικά επιρρεπής και ασταθής. Το καλοκαίρι του 2022 οι αρχές εντόπισαν έντονη διαδικτυακή δραστηριότητα του και τον έθεσαν υπο παρακολούθηση. Λίγο πριν την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό μετρό Bir-Hakeim, στο 15ο διαμερισμα του Παρισίου, το Σάββατο βράδυ που στοίχισε τη ζωή σε Γερμανό τουρίστα. Ακόμα τραυμάτισε δύο άτομα, είχε καταγράψει σε βίντεο προκήρυξη όπου καταγγέλει την γαλλική κυβέρνηση. Επίσης σχολιάζει την επικαιρότητα και καταδικάζει την μεταχείρηση των μουσουλμάνων ανα τον κόσμο.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη:

Related Articles

Back to top button