ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος: Aστεροειδής σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη! Σαν 22 ατομικές βόμβες η ισχύς του!

Τι λέει η NASA;

Σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη μπορεί να βρεθεί ο αστεροειδής με το όνομα Bennu που διαθέτει ισχύ 22 ατομικών βομβών, με την NASA να παρακολουθεί την πορεία του.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής περνά από τον πλανήτη κάθε έξι χρόνια. Ωστόσο οι πιθανότητες για ένα καταστροφικό χτύπημα είναι μόνο μία στις 2.700.

Όπως αναφέρει η Daily Star, ελήφθησαν δείγματα από την επιφάνειά του… Και ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να πέσει στη Γη και συγκεκριμένα στην έρημο της Γιούτα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2182. Δηλαδή σε ακριβώς 159 χρόνια, γράφει η Daily Star σε σχετικό δημοσίευμα.

Η NASA εκτιμά ότι ο Bennu θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή σε ακτίνα 600 μιλίων… Και σχεδιάζει να αλλάξει την πορεία του

Ήδη πραγματοποιεί σχετικές αποστολές με τον Rich Burns, διευθυντή του πρότζεκτ της OSIRIS-REx, δήλωσε πως «βρισκόμαστε τώρα στο τελευταίο σκέλος αυτής της προσπάθειας και μένουν λίγα μίλια να διανύσουμε ακόμη».

Ο διαστημικός βράχος υπολογίζεται ότι έχει πλάτος περίπου το ένα τρίτο του μιλίου. Ενώ ο αστεροειδής που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ήταν περίπου έξι μίλια πλάτος. Δηλαδή περίπου 20 φορές το πλάτος του Bennu.

Related Articles

Back to top button