Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑ

‘Βόμβα’: Στο ΓΕΕΘΑ υπηρετούσαν οι αξιωματικοί που σκοτώθηκαν στην αποστολή στη Λιβύη!

Χορηγούμενο

Με καθυστέρηση 48 ωρών το ΓΕΕΘΑ, έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν την ζωή τους στο φιάσκο της Λιβύης αλλά τα στοιχεία που εξάγονται δημιουργούνται επιπλέον ερωτήματα.

Πως είναι δυνατόν να επελέγησαν για αποστολή σε ζώνη υψηλής επικινδυνότητας (ειδικά αν σκεφτούμε ότι θα έπρεπε να διανυθεί και μια απόσταση 200χλμ.) στελέχη που υπηρετούσαν στο γραφείο της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και όχι στελέχη από μονάδες «μάχιμες» που εκπαιδεύονται συνεχώς;

Ο δε διοικητής αποστολής πριν λίγα χρόνια υπηρετούσε στο γραφείο του τ.ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου. Με ό,τι αυτό σημαίνει για την συνεχή εκπαίδευσή του και απόκτηση εμπειρίας για αποστολές στο εξωτερικό.

Αν ψάξουμε έναν, έναν εισήλθαν άλλοι παράγοντες επιλογής τους που δεν έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα. Κάτι που όμως δεν έχει σχέση βέβαια με την κατάληξη της αποστολής.

Απλά σημειώνουμε το «πανηγυράκι» της αναχώρησης και της άφιξης που δεν είχε καμία σχέση με τις ανθρωπιστικού τύπου αποστολές… Σαν να ήταν κάποια ΜΚΟ καθώς όλοι τους φορούσαν τις στρατιωτικές στολές.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θανάσιμος Τραυματισμός Στελεχών της Ελληνικής Ανθρωπιστικής Αποστολής στην Λιβύη

Σε συνέχεια ενημέρωσης που αφορά στον θανάσιμο τραυματισμό μελών της Ελληνικής Αποστολής Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Λιβύη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Κατόπιν ταυτοποίησης των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ»

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button