ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα»: Η Κάμαλα Χάρις έτοιμη να αναλάβει την Προεδρία των ΗΠΑ από τον Μπάιντεν!

Μια δήλωση-«βόμβα» της Κάμαλα Χάρις δημοσίευσε σήμερα η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal», σύμφωνα με την οποία η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ότι «είναι έτοιμη να υπηρετήσει ως ηγέτης της χώρας».

Η δήλωση αυτή, η οποία αποτελεί μέρος συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα η 59χρονη πολιτικός, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εν μέσω των ανησυχιών που έχουν προκύψει εξ αιτίας των λαθών που έχει κάνει πολλές φορές ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δημιουργώντας ανησυχίες για τη νοητική του κατάσταση, εν όψει, μάλιστα, των κρίσιμων προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η Χάρις βρίσκεται και η ίδια στο «μικροσκόπιο» του Τύπου, το οποίο αμφισβητεί σε κάποιες περιπτώσεις τις δυνατότητές της, δεδομένου ότι θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση που ο 81 ετών Πρόεδρος δεν μπορεί –για οποιοδήποτε λόγο– να ασκήσει τα καθήκοντά του. «Είμαι έτοιμη να υπηρετήσω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε η Χάρις, όταν ερωτήθηκε αν οι ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του Μπάιντεν σημαίνουν ότι θα πρέπει η ίδια να δώσει τα διαπιστευτήριά της.

Όποιος την έχει δει να εργάζεται «φεύγει γνωρίζοντας πολύ καλά τις ικανότητές μου να ηγηθώ», απάντησε η Κάμαλα Χάρις, η πρώτη «έγχρωμη», Ασιάτισσα και γυναίκα Αντιπρόεδρος στην αμερικανική ιστορία. Σύμφωνα με το σημείωμα που συνοδεύει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η συνέντευξη δόθηκε δύο ημέρες πριν βγει στη δημοσιεύματα το πόρισμα του ειδικού εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μπάιντεν «ηλικιωμένο ξεχασιάρη». Ωστόσο, δεν παύει να εγείρει ερωτήματα για το αν έχει ήδη «ανοίξει» η κουβέντα στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος για αντικατάστασή του 81χρονου ηγέτη.

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον Μπάιντεν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρέπει να αντιμετωπίσει κατηγορίες, γιατί οι ένορκοι θα τον αντιμετώπιζαν ως έναν «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άντρα με κακή μνήμη». Ο Λευκός Οίκος αντέδρασε σφόδρα στο πόρισμα, τονίζοντας ότι ο ειδικός εισαγγελέας ανέκρινε τον Τζο Μπάιντεν όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν υπό πίεση, μία ημέρα τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς έκανε το τρομοκρατικό χτύπημα ενάντια στο Ισραήλ.

Η Χάρις έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας το πόρισμα ως «πολιτικά υποκινούμενο». Η ίδια, πάντως, έχει ήδη αναλάβει αυξημένα καθήκοντα στην προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του και έχει επικεντρωθεί σε θέματα, όπως η άμβλωση, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Related Articles

Back to top button