ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

‘Βόμβα’: Ο Νίκος Κοκλώνης ερευνάται ως «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης» και «ξέπλυμα χρήματος» Αλβανών εγκληματιών!

Δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία! Τι απαντάει ο ίδιος;

Ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα και έχει κάνει απάτες σε βάρος του δημοσίου εμφανίζει τον γνωστό παρουσιαστή Νίκο Κοκλώνη πολυσέλιδο πόρισμα που βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

Έχουν ήδη δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Νίκου Κοκλώνη και ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του. Ερευνάται για απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό και φέρονται να συνδέονται με τη μαφία.

Στην υπόθεση εμπλέκονται, τουλάχιστον, ακόμη επτά άτομα. Μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του. Και είναι, ήδη, προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Θα ελεγχθούν επίσης οι εκπρόσωποι τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει ο Νίκος Κοκλώνης. Μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σε μονοπρόσωπη εταιρεία του, με κεφάλαιο 4.000 ευρώ, εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Προΐσταται στο οποίο ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος η εν λόγω επιδότηση μπλοκαρίστηκε πριν εκταμιευτούν τα χρήματα. Και αυτό συνέβη με ενέργειες του Προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Η απάντηση του Νίκου Κοκλώνη

Σε ανάρτησή του, στο Instagram, ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, απαντά στα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε υπόθεση.

«Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

1) Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

2) Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμένα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό.

3) Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

4) Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

5) Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διαβάλλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα.

Νίκος Κοκλώνης».

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη στο Instagram

Back to top button