Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

‘Βόμβα’: Ποιά ήταν η κρυφή ερωμένη του Ανδρέα Παπανδρέου;

Η παράνομη σχέση με τη γυναίκα φίλου του και γνωστού κατασκευαστή!

Χορηγούμενο

Ίσως η πιο διάσημη εξωσυζυγική σχέση στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες είναι αυτή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν η μοναδική…ατασθαλία του πολιτικού.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο γνωστός πολιτικός που μνημονεύεται μέχρι σήμερα είχε μια πολυτάραχη ερωτική ζωή παρά το γάμο του με τη Μαργαρίτα Τσαντ και τα τέσσερα παιδιά που απέκτησαν μαζί.

Η παράνομη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με την Έπη Σκιαδαρέση

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν παντρεμένος με την ελληνοαμερικανίδα Μαργαρίτα Τσαντ από το 1951. Πριν ήταν παντρεμένος με την Χριστίνα Ρασσιά την οποία χώρισε για να παντρευτεί τη Μαργαρίτα και μαζί της να αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον Γιώργο, τη Σοφία, το Νίκο και τον Αντρίκο.

Ο γάμος τους, βέβαια, κάθε άλλο παρά στρωμένος με… ρόδα ήταν. Η άτακτη ζωή που έκανε ο Ανδρέας έφερνε διαρκώς τη Μαργαρίτα σε δύσκολη θέση. Η πρώτη φορά ήταν πριν την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Τότε ο Ανδρέας έκανε σχέση με την Έπη Σκιαδαρέση, τη νεαρή σύζυγο του γνωστού μηχανικού και εργολάβου Γιώργου Σκιαδαρέση, που ήταν παλιός συμμαθητής του στο Κολλέγιο Αθηνών.

Η σχέση αυτή πήρε και έντονες πολιτικές διαστάσεις… Όταν το 1964 η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου ανέθεσε το καινούριο σχέδιο πόλεως της Πάτρας στον Γιώργο Σκιαδαρέση.

Η σχέση με τη Δήμητρα Λιάνη και η επισημοποίηση

Το αυτί του Ανδρέα, δεν ιδρώνει και ενδεικτικό είναι το περιστατικό που περιγράφει η Μαργαρίτα στο βιβλίο της. «Είδα μια Αμαζόνα -σαν γυναικεία σιλουέτα- που χοροπηδούσε γύρω από τον Ανδρέα» σημειώνει αναφερόμενη σε ένα ταξίδι που έκανε το ανδρόγυνο στο Μεξικό και καταγράφει τη σκηνή που έβλεπε και η ίδια όντας καθισμένη στο μπαλκόνι του δωματίου τους με τον Ανδρέα στην παραλία: Η γυναίκα αυτή είχε τα πόδια της σχεδόν περασμένα γύρω από το σώμα του άνδρα μου» τόνισε και περιγράφει γλαφυρά πως παρατηρούσε τα στήθη της να… «ανεβοκατεβαίνουν σαν δύο βουνά από ζελέ»!

Η Δήμητρα μπαίνει ως αεροσυνοδός στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο το 1982 μετά από εισήγηση του ξαδέρφου της Γιώργου Λιάνη. Η σχέση που θα γίνει μέχρι και πρωτοσέλιδο στον Ιαπωνικό Τύπο, ωστόσο, ξεκινά το 1986 και «επισημοποιείται» δυο χρόνια αργότερα.

Δείτε παρακάτω το ιστορικό βίντεο

Ο Ανδρέας που τότε επέστρεφε από το Λονδίνο, μετά από εγχείρηση καρδιάς, κάνει το περιβόητο νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη. Και κατέβουν μαζί τις σκάλες του αεροπλάνου! Ήταν η κίνηση, που, εισήγαγε επίσημα τη Δήμητρα Λιάνη στην… πολιτική ζωή της χώρας!

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button