ΔΗΜΟΦΙΛΗ

‘Βόμβα’ από την Αθηνά Οικονομάκου για τον Μιχόπουλο: «Δεν θα μπορούσα να μείνω στον γάμο…»

ΤΗ Αθηνά Οικονομάκου, πέρα από οτιδήποτε άλλο, είναι μια ευτυχισμένη σύζυγος και μια μητέρα, που φροντίζει τα δύο της παιδάκια.

Η καθημερινότητα με τόσες υποχρεώσεις δεν είναι σίγουρα εύκολη, όμως η Αθηνά, που πάντοτε φροντίζει τον εαυτό της για να παραμένει εντυπωσιακή, προσπαθεί να κρατάει ισορροπίες. Καθώς μία από τις πήγες αγάπης είναι και ο σύζυγός της, Φίλιππος Μιχόπουλος.

«Ισορροπήσαμε, είμαστε πολύ διαφορετικοί με τον Φίλιππο. Βλέπω όλο και πιο ξεκάθαρα πόσο διαφορετικοί είμαστε και είμαστε καλά με αυτό. Αγαπάμε ο ένας τον άλλον, στηριζόμαστε, υποχωρούμε. Είναι η διάθεση και όταν αυτή είναι μεγάλη, πάει καλά. Το παλεύουμε και οι δύο πολλύ.

Οι κρίσεις μάς ένωσαν και μας έδεσαν ακόμη περισσότερο. Δεν είμαι μαμά σούπερ ήρωας, ούτε σούπερ μαμά. Αποδέχομαι τα λάθη μου και τα ευάλωτα σημεία μου και τα στηρίζω κιόλας και μ’ αρέσει που είμαι έτσι», είχε πει η Αθηνά για τον γάμο της.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε μάλιστα και μέσα από μία συνέντευξη, που παραχώρησε στην Real life εξηγώντας, πως δεν είναι κανένας γάμος και καμία σχέση εύκολη, όμως εκείνη έχει βρει τον τρόπο να είναι καλά με το αγαπημένο της.

Τα λόγια της Οικονομάκου για τον Μιχόπουλο
Ο έρωτας παραμένει κινητήριος δύναμη για εσένα;

Φυσικά, δε θα μπορούσα να μείνω σε μια σχέση που δεν υπάρχουν ουσιαστικά συναισθήματα και, όταν μιλάμε για αληθινά συναισθήματα. δε μιλάμε μόνο για έρωτα, μιλάμε για αληθινή αγάπη. Είμαι πάρα πολύ καλά. Με τα χρόνια προσπαθούμε πάρα πολύ, επιδιώκουμε και εγώ και ο σύζυγός μου να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Να μην απομακρυνόμαστε, που είναι πολύ σύνηθες σήμερα για τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά.

Η καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική και, αν δεν το θέλεις πραγματικά, είναι πολύ εύκολο να βρεθείς σε απόσταση με τον άλλον και να μη βρίσκεις κανέναν λόγο να κρατήσεις αυτή τη σχέση. Οπότε είμαστε από κοινού αποφασισμένοι να το παλεύουμε καθημερινά, αλλά θέλει τρομερή προσπάθεια. Επιδιώκουμε κάθε χρόνο να δυναμώνει η σχέση μας και μέχρι τώρα το καταφέρνουμε.

Τι θεωρείς ότι είναι καλό να κάνουν δυο σύντροφοι;

Θεωρώ πως κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει ψυχανάλυση. Να επιλέξει έναν καλό ψυχαναλυτή, στον οποίο να έχει εμπιστοσύνη και να επενδύσει σε μια τέτοια σχέση. Για εμένα είναι ίσως το μόνο σε αυτή την εποχή που μπορεί να σώσει τον ίδιο τον άνθρωπο. Τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνία γενικότερα.

Αλλάζεις τόσο πολύ μέσω της ψυχοθεραπείας, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να δουλέψεις και να βρεις τον εαυτό σου, Να ανακαλύψεις τι είσαι εσύ και, αν δε σου αρέσει, να το αλλάξεις. Να ξέρεις τι νιώθεις και γιατί. Να αγαπάς, να συγχωρείς, να καταλαβαίνεις, να βοηθάς, να ζει, πατώντας γερά στα πόδια σου. Για να ξέρεις πως ό,τι κάνεις είναι δικές σου επιλογές και όχι γιατί έτυχε λόγω των παιδικών τραυμάτων ή επειδή η ζωή σε οδήγησε σε έναν άλλο δρόμο.

Back to top button