ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο μετά από 42 χρόνια φυλακή! (Βίντεο)

Άγνωστοι, εκτέλεσαν την Κυριακή στη μέση του δρόμου κοντά στο Σάο Πάουλο, τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο της Βραζιλίας. Διέπραξε σχεδόν 100 φόνους και αποφυλακίστηκε έχοντας περάσει 42 χρόνια στη φυλακή.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία του Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, στο Μόγκι ντας Κρούζες, κοντά στη βραζιλιάνικη μεγαλούπολη.

«Το θύμα πυροβολήθηκε και οι ύποπτοι διέφυγαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας του Σάο Πάουλο.

Δείτε το βίντεο

Ο Φίλιο, ο επονομαζόμενος και «Πεντρίνιο Ματαντόρ» (παρατσούκλι που σημαίνει «ο σφαγέας Πετράκης») ήταν 68 ετών. Αποφυλακίστηκε το 2018 και είχε αφηγηθεί, μάλιστα, την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ.

Ξεκίνησε μάλιστα μια «καριέρα» στο YouTube, όπου αναφερόταν στη ζωή του. Σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε, μάλιστα, τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Kwai είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.

Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Made in Brazil», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία – πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή.

Είπε επίσης ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυία» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά. «Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους», είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Back to top button