ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Ξέφυγε ο Αρχηγός του Τουρκικού Ναυτικού: Αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο και απαιτεί αποστρατικοποίηση των νησιών!

Με μια ομιλία ‘ποταμό’ ο Αρχηγός του ΓΕΝ της Τουρκίας, ναύαρχος Ερτζιουμέντ Τατλίογλου, επανέλαβε τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο αμφισβητώντας, κατά την προσφιλή τακτική μάλιστα της γείτονος, την Ελληνική εδαφική κυριαρχία.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη οίεται και πανηγυρίζει για το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. προβάλλοντας μάλιστα τις συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου, η ρητορική Τούρκων αξιωματούχων προδίδει τις αλληθινές προθέσεις τους και εκθέτει την εξωτερική πολιτική του Μαξίμου.

Μιλώντας σε εκδήλωση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ο Τατλίογλου δήλωσε: «Η περίοδος που η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν πιο ισχυρή, ήταν όταν η ναυτιλία της ήταν ισχυρότερη. Καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία μείωσε την σημασία που έδινε στην θάλασσα και τους ναυτικούς, άρχισαν οι εδαφικές απώλειες. Επειδή το Ναυτικό ήταν αδύναμο, τα νησιά μας στο Αιγαίο κατακτήθηκαν από την Ελλάδα χωρίς να ρίξει ούτε μια σφαίρα».

«Η Ελλάδα δεν θέλει να αρκείται σε αυτά. Τα μέρη που δείχνουν ως δικά τους στους χάρτες τους περιλαμβάνουν και τις περιοχές μας»

«Η Ελλάδα δεν θέλει να αρκείται σε αυτά. Τα μέρη που δείχνουν ως δικά τους στους χάρτες τους περιλαμβάνουν και τις περιοχές μας» συνέχισε. Αμφισβητώντας εκ νέου την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, ο Τούρκος ναύαρχος είπε μάλιστα…

«Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν 8 κύρια προβλήματα με την Ελλάδα. Επτά από αυτά αφορούν εμάς. Αφορούν την ναυτιλία. Γίνονται προσπάθειες για την επίλυσή τους. Αντί όμως να τα λύσει, η Ελλάδα προβαίνει συνεχώς σε ενέργειες που κλιμακώνουν τις εντάσεις. Υπάρχουν 23 νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Έχουν οπλίσει 19 από αυτά. Έχουμε νησιά και βράχους, των οποίων η κυριαρχία και η ιδιοκτησία αμφισβητούνται. Προσπαθούν να τα δείξουν ως δικά τους οργανώνοντας επισκέψεις αξιωματούχων».

«Η Ελλάδα αύξησε τα χωρικά της ύδατα στα δυτικά σε 12 μίλια το 2020. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία. »Αν βρω την ευκαιρία, θα τα αυξήσω στα 12 μίλια και στο Αιγαίο». Προσπαθεί να διεκδικήσει τα νησιά και τους βράχους στο Αιγαίο με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνοπτικά, στόχος της Ελλάδας είναι να αναλάβει το ρόλο της περιφερειακής ηγεσίας» πρόσθεσε ο Τούρκος Α/ΓΕΝ.

Θέλοντας να τονίσει ότι το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, δήλωσε: «Ενώ η Ελλάδα είχε λιγότερα πλοία από εμάς, τώρα βρισκόμαστε πλέον στο ίδιο επίπεδο».

Back to top button