Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Ξέφυγε ο Ζελένσκι: ‘Απειλεί’ την Κίνα με «Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Χορηγούμενο

Με αφορμή την κοινή συνάντηση που είχαν ο Ουκρανός και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ζελένσκι και Μπάιντεν, σήμερα στο Κίεβο, ο πρώτος απείλησε την Κίνα πως αν συνεχίσει να υποστηρίζει τη Ρωσία, θα ξεσπάσει Παγκόσμιος Πόλεμος!

Ο Β.Ζελένσκι «πέταξε το γάντι» στην Κίνα, καθώς ο Πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να διατυπώνουν απαιτήσεις, μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, προς τον κινέζο ομόλογό του να μην προμηθεύσει όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι για την Κίνα

«Για εμάς είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σ’ αυτό τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Στην πραγματικότητα θα ήθελα η Κίνα να είναι με τη δική μας πλευρά. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν πιστεύω πως αυτό είναι δυνατό».

«Όμως, θεωρώ, πως είναι ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική αξιολόγηση αυτού που συμβαίνει εδώ», πρόσθεσε.

«Αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει ένας Παγκόσμιος Πόλεμος και πιστεύω πως η Κίνα το γνωρίζει».

Στο ‘στόχαστρο’ του Ουκρανού Προέδρου και η Μολδαβία

Σχετικά με τη Μολδαβία, ο Ζελένσκι δήλωσε στην Die Welt πως:

Η Ουκρανία διαβίβασε στην Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου πληροφορίες, που δείχνουν, πως η Ρωσία σχεδιάζει πραξικόπημα στη Μολδαβία.

«Η Μάγια Σάντου ουδέποτε μου ζήτησε βοήθεια, όμως με ευχαρίστησε για την πληροφορία. Γνωρίζει πολύ καλά την κατάστασή μας. Η Ουκρανία θα είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει τη Μολδαβία», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο δήλωσε, σήμερα, πως οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Μολδαβία είναι πολύ τεταμένες και κατηγόρησε τους ηγέτες της Μολδαβίας ότι ακολουθούν μια αντι-ρωσική ατζέντα. Και όλα αυτά μία εβδομάδα, μετά, αφού το Κισινάου ανακοίνωσε πως απέτρεψε ρωσική απόπειρα πραξικοπήματος.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button