Το φυτικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που συναντάται σε φυτικά τρόφιμα και μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βασικών μετάλλων και θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
Οι διατροφολόγοι προτείνουν να μουλιάσουν τους ξηρούς καρπούς πριν την κατανάλωση , καθώς το φυτικό οξύ που περιέχει μειώνει την απορρόφηση των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων. Η διαδικασία του μουλιάσματος συμβάλλει στη διάσπαση του φυτικού οξέος , επιτρέποντας στον οργανισμό να κάνει πιο αποτελεσματικά τις βιταμίνες και τα μέταλλα.
Πώς λειτουργεί το μούλιασμα των ξηρών καρπών;
Όταν οι ξηροί καρποί εμποτίζονται με νερό , το φυτικό οξύ απελευθερώνεται, διευκολύνει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αν τους μουλιάζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αλλάζετε το νερό κάθε 2-3 ώρες για καλύτερα αποτελέσματα.
Προτεινόμενοι χρόνοι μουλιάσματος για διάφορους ξηρούς καρπούς:
Αμύγδαλα – 12 ώρες
Καρύδια – 8 ώρες
Πεκάν – 8 ώρες
Κουκουνάρια – 8 ώρες
Φουντούκια – 8 ώρες
Σπόροι κολοκύθας – 7 ώρες
Κάσιους – 6 ώρες
Σπόροι λιναρίου – 6 ώρες
Macadamia – 4 ώρες
Ακολουθώντας τη μέθοδο, μπορείτε να απολαμβάνετε τους ξηρούς καρπούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών τους.
Χορηγούμενο