Χορηγούμενο
EΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγειονομική ‘βόμβα’ η Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες: Εκτοξεύονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και αναπνευστικών λοιμώξεων!

Χορηγούμενο

Σε μια υγειονομική ‘βόμβα’ έχει μετατραπεί η Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και αναπνευστικών λοιμώξεων να εκτοξεύονται ανεξέλεγκτα!

Συνολικά 278 είναι μέχρι στιγμής τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, ενώ τα κρούσματα λοιμώξεων αναπνευστικών έχουν φτάσει τα 308, την ώρα που επτά άτομα με γαστρεντερίτιδα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία, με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του ΕΟΔΥ και τις ΤΟΜΥ της Πρωτοβάθμιας, είναι το μοντέλο που θέλουμε για τη νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, κατά την αποψινή έκτακτ ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα για τους πλημμυροπαθείς.

Η ίδια επεσήμανε ότι σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου των πληρωμάτων που επιχειρούν στο πεδίο. Σύμφωνα με την κυρία Αγαπηδάκη, 1.300 άτομα επισκέφτηκαν τις δομές υγείας στις πληγείσες περιοχές το τελευταίο 24ώρο, ενώ καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Σε ό,τι αφορά το νερό, η κυρία Αγαπηδάκη είπε πως στο Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας, είναι κατάλληλο για χρήση.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button