Υπερυπολογιστής δείχνει το τέλος της ανθρωπότητας με τα σενάρια να προκαλούν σοκ και τρόμο
Υπερυπολογιστής δείχνει το τέλος της ανθρωπότητας… Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες σχετικά με το τέλος του κόσμου και την εξαφάνιση της ανθρωπότητας. Από σενάρια επιστημονικής φαντασίας μέχρι μελέτες βασισμένες σε δεδομένα, η συζήτηση για το μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας παραμένει επίκαιρη.
Η νέα πρόβλεψη έρχεται να προστεθεί στη λίστα, αυτή τη φορά από έναν υπερυπολογιστή, ο οποίος βασίστηκε σε προηγμένες προσομοιώσεις. Ο υπερυπολογιστής ανέλυσε πλήθος παραγόντων, όπως οι αλλαγές στο κλίμα, η κίνηση των τεκτονικών πλακών, η χημεία των ωκεανών και η βιολογία του πλανήτη, για να καθορίσει ποτέ θα φτάσει η ανθρωπότητα στο τέλος της.
Η Μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Uniladtech.com , επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ διεξήγαγε μια λεπτομερή μελέτη για να εξετάσει πώς θα διαμορφωθεί ο κόσμος σε ένα μακρινό μέλλον. Τα αποτελέσματα της έρευνας τους δείχνουν ότι η ανθρωπότητα απέχει ακόμη αρκετά από το να εξαφανιστεί, αλλά η μορφή του πλανήτη που άλλαξε δραματικά.
Το Σενάριο της Pangea Ultima
Ένας από τους βασικούς παράγοντες της αλλαγής θα είναι η κίνηση των τεκτονικών πλακών. Στο μέλλον, οι ήπειροι όπως τους γνωρίζουμε σήμερα θα μετακινηθούν και θα σχηματίσουν μια νέα υπερήπειρο, γνωστή ως Pangea Ultima . Αυτό το γεωλογικό φαινόμενο που άλλαξε ριζικά την άποψη της Γης, ενώ μπορεί να επηρεάσει το κλίμα, τη βιοποικιλότητα και τις συνθήκες ζωής.
Ο Ισαάκ Νεύτων και η προφητεία του για το τέλος του κόσμου: Η ημερομηνία πλησιάζει
Τι Σημαίνει Αυτό για την Ανθρωπότητα;
Παρότι το σενάριο αυτό εκτείνεται πολύ μακριά στο μέλλον, υπενθυμίζει πόσο ευάλωτοι είμαστε στις γεωλογικές και κλιματικές αλλαγές. Ενώ η τεχνολογία μας επιτρέπει να προβλέψουμε τέτοιες προτάσεις, οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι αλλαγές που προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, μπορεί να επιταχύνει παγκόσμιες κρίσεις.
Η έρευνα λειτουργεί ως μια ματιά σε ένα πιθανό μακρινό μέλλον, υπενθυμίζοντας τη σημασία της βιωσιμότητας και της προστασίας του πλανήτη. Ενώ η “Pangea Ultima” ίσως δεν αφορά άμεσα τη δική μας γενιά, είναι μια υπενθύμιση ότι η Γη, όπως γνωρίζουμε, είναι ένα δυναμικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο σύστημα.
Ο Δρ Αλεξάντερ Φάρνσγουορθ δήλωσε: «Η νεοδημιουργηθείσα υπερήπειρος θα δημιουργούσε ουσιαστικά ένα τριπλό χτύπημα, που θα περιελάμβανε το φαινόμενο της ηπειρωτικότητας, την αύξηση της θερμοκρασίας σε ακραία υψηλούς βαθμούς καθώς και περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
«Το αποτέλεσμα είναι ένα ως επί το πλείστον εχθρικό περιβάλλον χωρίς πηγές τροφής και νερού για τα θηλαστικά. Οι εκτεταμένες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου και οι ακόμη μεγαλύτερες ημερήσιες ακραίες θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας, θα σφραγίσουν τελικά τη μοίρα μας.
Οι άνθρωποι -μαζί με πολλά άλλα είδη- θα πέθαιναν λόγω της αδυναμίας τους να αποβάλουν αυτή τη θερμότητα μέσω του ιδρώτα, δροσίζοντας το σώμα τους».
Μόλις το 8% έως 16% της επιφάνειας της Γης θα είναι κατάλληλο για τη διαβίωση των θηλαστικών όταν διαμορφωθεί η νέα υπερήπειρος. Η προσαρμογή των ανθρώπων στις ακραίες κλιματικές συνθήκες που θα προκύψουν δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα θα γίνει πιο συχνή, ενώ η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη από ποτέ. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος άμεσης ανησυχίας, καθώς αυτά τα φαινόμενα προβλέπονται να συμβούν σε περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια.
Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη υπογραμμίζουν ότι τα ευρήματα θα πρέπει να λειτουργήσουν ως υπενθύμιση για την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του πλανήτη από την επίδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Η συν-συγγραφέας της μελέτης Δρ Eunice Lo δήλωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας να μη χάσουμε από τα μάτια μας την τρέχουσα Κλιματική Κρίση, η οποία είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Εφιαλτική πρόβλεψη για το τέλος του κόσμου – «Σβήνει» ο ήλιος;
Ενώ προβλέπουμε έναν μη κατοικήσιμο πλανήτη σε 250 εκατομμύρια χρόνια, σήμερα βιώνουμε ήδη ακραία ζέστη που είναι επιζήμια για την ανθρώπινη υγεία.
Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατό μηδενικούς ρήπους».
Χορηγούμενο