Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκλοπές – ‘Βόμβα’: Φύτευαν το predator, σε κινητά τηλέφωνα, με ειδοποιήσεις για τα εμβόλια;

Χορηγούμενο

«Είναι αστείο να λέγεται ότι το κράτος στέλνει μηνύματα σε πολίτες που είναι μολυσμένα με Predator» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας σε προηγούμενη καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση ότι «έλαβε μολυσμένο με το λογισμικό παρακολούθησης Predator γραπτό μήνυμα υπενθύμισης εμβολίου».

Κατ’αρχήν ο Κ.Πιερρακάκης, μπερδεύει ηθελημένα το κράτος με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όσο και αν θα το ήθελαν ή το επιδιώκουν, το κράτος δεν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε τις κακουργηματικές υποκλοπές, όχι το κράτος. Απλά χρησιμοποίησε τις κρατικές υπηρεσίες.

Δεύτερον, ο ίδιος ο Κ. Πιερρακάκης έφτιαξε την δομή χρηματοδότησης αγοράς μέρους ή ολόκληρου του Predator από την «παράλληλη ΕΥΠ» που εδρεύει στην οδό Γραβιάς 4 στην Αγία Παρασκευή.

Το 2020 και ενώ ξεκινούσε ο εγκλεισμός των Ελλήνων στα σπίτια τους επ’ αφορμή του COVID-19, η κυβέρνηση έλαβε δύο αποφάσεις προκειμένου να ελέγξει την διογκούμενη δυσφορία, τους πολιτικούς αντιπάλους, τα media και πιθανές κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων που αν και ελέγχονταν απόλυτα λόγω της ηγεσίας αλλά εντούτοις υπήρχαν υπόνοιες για τα μεσαία και χαμηλά κλιμάκια.

Δεν είναι τυχαίο ότι για παρακολουθήσεις τουλάχιστον επτά ή οκτώ πολιτικών από την ΕΥΠ και όχι μόνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, κάνει λόγο και η «Καθημερινή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις, μέσω νόμιμης επισύνδεσης, για να διαπιστωθούν θα πρέπει να γίνει αναδρομική έρευνα επί των διατάξεων άρσης απορρήτου της Υπηρεσίας.

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του pronews.gr: Περίπου 500 πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφοι είναι σε μόνιμη ή σε «περιστασιακή» κατά καιρούς τηλεφωνική παρακολούθηση την τελευταία τριετία.

Η καταγγελία Ραγκούση

Ο κ. Ραγκούσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη να δώσει εξηγήσεις για πώς οι χειριστές του «ενιαίου κέντρου παράνομων υποκλοπών ΕΥΠ και Predator με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για να πραγματοποιήσει αυτό το εμβόλιο».

«Όπως θα παθαίναμε όλοι, ο πολίτης πάτησε τον σύνδεσμο και επιμολύνθηκε το κινητό του, και παραδόθηκαν οι επικοινωνίες του και η προσωπική του ζωή στο Predator. Να έρθει να εξηγήσει και για αυτή την υπόθεση και για την υπόθεση Majoritas, εκτός εάν προτιμά να στείλει απευθείας την παραίτησή του», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button