Σύμφωνα με τη μητέρα της, η μικρή άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο. Και εκείνοι έτρεξαν κοντά της χωρίς να καταλάβουν αρχικά τι είχε συμβεί. Αφαίρεσαν τα πλοκάμια της ανεμώνης και της χορήγησαν κορτιζόνη. Κατόπιν συνεννόησης με την παιδίατρο, της έδωσαν αντισταμινικό και χρησιμοποιούν κορτιζονούχα αλοιφή.
Η μητέρα εξήγησε ότι η θεραπεία θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες λόγω του οιδήματος και η μικρή θα πρέπει να αποφεύγει τον ήλιο για να μην μείνει σημάδι.
Η Εμμανουέλα Βουτσινά, θαλάσσια Βιολόγος στο ΕΛΚΕΘΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι η επαφή με θαλάσσια ανεμώνη είναι επικίνδυνη. Καθώς εκκρίνει οξύ που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Το τσίμπημα της ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο, κνησμό και δερματικό εξάνθημα που μοιάζει με έγκαυμα. Λόγω του δηλητηρίου που φέρει για να ναρκώνει τα θύματά της.
Η Βουτσινά τόνισε ότι πρέπει αμέσως να απομακρυνθούν τα πλοκάμια με κάτι σκληρό, όπως μια κάρτα, χωρίς να αγγίξουμε το σημείο με γυμνά χέρια και να ξεπλυθεί με θαλασσινό νερό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θαλάσσιες ανεμώνες δεν κολυμπούν στο νερό αλλά προσκολλώνται σε πέτρες και μπορεί να έρθουν σε επαφή με λουόμενους όταν μπαίνουν στη θάλασσα σε περιοχές με πέτρες.
Μαθητής Δημοτικού έδειρε τέσσερις δασκάλους... Ακόμη ένα άγριο περιστατικό που δείχνει πως η βία ανηλίκων…
Άρχισαν να εξοπλίζουν τα πυρηνικά καταφύγια στην Ελλάδα... Που βρίσκονται στην Αθήνα και σε τι κατάσταση βρίσκονται…
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ενδείξεις πως τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα είναι 8 με το θρίλερ να…
Το απαγορευμένο βίντεο με την Ειρήνη Παπαδοπούλου μέσα σε πιλοτήριο αεροπλάνου που οδήγησε στην απόλυση…
Χρυσή χρονιά το 2025 για 4 ζώδια που θα πλουτίσουν και ίσως είναι η κατάλληλη…
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…