Tο ταχίνι που βλέπετε σε αυτές τις φωτογραφίες έχει γίνει με καβουρδισμένο αναποφλοίωτο σουσάμι και γι’ αυτό το λόγο είναι πιο σκούρο σε χρώμα και με πιο τραχιά υφή. Αν το φτιάξετε με αποφλοιωμένο σουσάμι θα γίνει πιο ανοιχτόχρωμο, λείο και με πιο απαλή γεύση. Περισσότερα όμως γι’ αυτό αργότερα!
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ
Βρείτε καλής ποιότητας, φρέσκο σουσάμι.
Καβουρδίστε το για λίγη ώρα στο φούρνο. Προσοχή, καλύτερα να το καβουρδίσετε λιγότερο και έχει πιο απαλή γεύση, παρά να το καβουρδίσετε περισσότερο και να σας πικρίσει. Σε γενικές γραμμές 5-10 λεπτά αρκούν.
Βάλτε το στο μπολ ενός μεγάλου πολυκόφτη και αλέστε. Στην αρχή το μίγμα θα μοιάζει με άμμο, μετά θα γίνει σαν λάσπη, και στη συνέχεια θα γίνει πιο λεπτόρευστο και απαλό. Συνολικά θα χρειαστείτε τουλάχιστον μισή ώρα για να πάρετε ένα απαλό ταχίνι. Μπορείτε να προσθέσετε μία κουταλιά λάδι για να αλεστεί πιο γρήγορα και μην ξεχάσετε να ξεκουράσετε το μίξερ αν δείτε ότι πάει να υπερθερμανθεί.
Προαιρετικά, προσθέστε μία πρέζα κανέλα ή κάποιο άλλο μπαχαρικό της προτίμησής σας.
Αδειάστε το σε βάζο και φυλάξτε το σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το καλοκαίρι ίσως είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο αν το σπίτι σας ειναι πολύ ζεστό.
Χορηγούμενο