Το αυθεντικό, Αγγλικό μπανόφι – Banoffee Pie- έχει βάση τάρτας, τα μπισκότα degistive εξυπηρετούν την «εύκολη πλευρά» της συνταγής!
Αν θέλετε όμως να απολαύσετε το Banoffee Pie στην πιο εύκολη εκδοχή του, ακολουθήστε την συνταγή!
Συστατικά
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι
80 gr. βούτυρο
180 gr. μπισκότα digestive
300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
2-3 μπανάνες
50 gr. σοκολάτα γάλακτος
Οδηγίες
H καραμέλα
Αρχικά σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο.
Προσοχή αφαιρούμε την ετικέτα και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.
Ωστόσο καλύπτουμε με νερό την κατσαρόλα.
Επίσης προσέχουμε να μην εξατμιστεί το νερό, άν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Βράζουμε 3 ώρες.
Κατόπιν αφαιρούμε τα κουτία από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ανοίξουμε
Έπειτα τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Μετά σε ένα μέτριο τσέρκι «χτίζουμε» τα πλαινά και την βάση δημιουργώντας μια τάρτα.
Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
Μετά στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο, περίπου 1 1/2 κουτιά.
Στη συνέχεια κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.
Έπειτα καλύπτουμε με την σαντυγί. Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.
Χορηγούμενο