Φτιάξτε εύκολα και γρήγορο παραδοσιακό μωσαϊκό, τον απόλυτο σοκολατένιο κορμό με κακάο, ξηρούς καρπούς και μπισκότα που λατρεύουν όλοι!
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 50 γρ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και το κακάο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια, και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπισκότα και το κονιάκ, και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα.
Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο