EΛΛΑΔΑ

Τέλος και ο καφές στο αυτοκίνητο! Το βαρύ πρόστιμο που θα πέφτει!

Τι άλλο απαγορεύεται να κάνουμε σύμφωνα με τον Νέο ΚΟΚ;

Χορηγούμενο

Τέλος και ο καφές στο αυτοκίνητο! Θα πέφτει βαρύ πρόστιμο! Τι άλλο απαγορεύεται να κάνουμε σύμφωνα με τον Νέο ΚΟΚ;

Τέλος και ο καφές στο αυτοκίνητο! Θα πέφτει βαρύ πρόστιμο! Ο καφές αποτελεί αγαπημένο ρόφημα για εκατομμύρια Έλληνες, συνοδεύοντάς τους σε πολλές δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, καθώς και στις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα που συχνά αγνοείται… Η κατανάλωση καφέ κατά την οδήγηση, όπως και άλλων ποτών ή φαγητών, απαγορεύεται σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η κατανάλωση μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και των άλλων χρηστών του δρόμου.

Χορηγούμενο

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 2 του άρθρου 13, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας απαιτεί από τους οδηγούς να έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν απρόσκοπτα τους απαραίτητους χειρισμούς.

Δείτε επίσης – «Φωτιά» ο νέος ΚΟΚ: Οι νέες ποινές και τα πρόστιμα

Η παράγραφος 2, του άρθρου 13

«Ο οδηγός πρέπει να έχει την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης, καθώς και την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα για να οδηγεί. Πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχει το όχημά του ή τα ζώα του. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων, ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί απρόσκοπτα τους αναγκαίους χειρισμούς. Ιδιαίτερα, απαγορεύεται η χρήση ακουστικών συνδεδεμένων με φορητό ραδιόφωνο, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές, καθώς και κινητού τηλεφώνου, εκτός εάν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.»

Χορηγούμενο

Δείτε επίσης – Απίστευτο: Τέλος το τιμόνι στα αυτοκίνητα! Πως θα οδηγούμε σε λίγα χρόνια;

Αν η Αστυνομία της Τροχαίας αντιληφθεί κάποια από αυτές τις παραβάσεις… Ο οδηγός θα τιμωρηθεί με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ και άμεση αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button