ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Smoothie με ροδάκινο ,βερίκοκο και γιαούρτι!

Τα «χρυσά αυγά του ήλιου» στους αρχαίους Έλληνες, τα βερίκοκα

Χορηγούμενο

Μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα βερίκοκα στην αγορά και θέλουμε να αξιοποιήσουμε το υπέροχο άρωμά τους. Τόσο σε γλυκές όσο και σε μερικές αλμυρές παρασκευές που αγαπάμε να απολαμβάνουμε. Πριν μοιραστούμε τις αγαπημένες μας συνταγές, σας δίνουμε πρώτα μερικές πληροφορίες για αυτά.

 

Smoothie με ροδάκινο ,βερίκοκο και γιαούρτι! Τα «χρυσά αυγά του ήλιου» στους αρχαίους Έλληνες, τα βερίκοκα.

Χορηγούμενο

Γνωστά ως τα «χρυσά αυγά του ήλιου» στους αρχαίους Έλληνες, τα βερίκοκα καλλιεργήθηκαν αρχικά στην Κίνα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι πρωτοκαλλιεργήθηκαν στην Ινδία. Ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, η διατροφική αξία και η δημοτικότητά τους, ειδικά στη Μεσόγειο, είναι αδιαμφισβήτητες. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, καθώς και σε φυτικές ίνες και κάλιο. Επιπλέον, είναι από τα φρούτα με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Τα βερίκοκα αποτελούν για πολλούς ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας – το πρωί, στο σχολείο, στο γραφείο, ως σνακ ή ως επιδόρπιο μετά το φαγητό. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πληθώρα συνταγών, με την πιο δημοφιλή να είναι η μαρμελάδα βερίκοκο!

Χορηγούμενο

Smoothie με ροδάκινο και βερίκοκο με γιαούρτι

Βάλτε μερικά ροδάκινα ή νεκταρίνια, βερίκοκα και γιαούρτι στο μπλέντερ, ανακατέψτε και απολαύστε το καλοκαιρινό σας φρουτοποτό σε λίγα λεπτά!


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button