EΛΛΑΔΑ

Καθαρίστε μόνοι σας το κλιματιστικό με απλά και φυσικά υλικά: Εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα!

Βήμα - βήμα οι οδηγίες

Χορηγούμενο

Πως θα καθαρίστε μόνοι σας το κλιματιστικό με απλά και φυσικά υλικά; Εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα! Δείτε βήμα – βήμα τις οδηγίες…

Καθαρίστε μόνοι σας το κλιματιστικό με απλά και φυσικά υλικά! Το καλοκαίρι έφτασε και ένα από τα κύρια ζητήματα για τα νοικοκυριά είναι ο σωστός καθαρισμός του κλιματιστικού, ο οποίος βελτιώνει τόσο την ποιότητα του αέρα όσο και την απόδοσή του.

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας στο σπίτι τα φίλτρα, την εσωτερική και εξωτερική μονάδα με φυσικά υλικά;

Χορηγούμενο

Υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

Για τον καθαρισμό του κλιματιστικού σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά και φυσικά υλικά που πιθανόν να έχετε ήδη στο σπίτι. Μερικά από αυτά είναι το ξύδι, η χλωρίνη, το απολυμαντικό υγρό και το υγρό πιάτων. Ωστόσο, η χρήση χλωρίνης πρέπει να αποφεύγεται καθώς είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να αφήσει βαριά μυρωδιά στον αέρα.

Ο καθαρισμός με υγρό πιάτων είναι εύκολος, αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε εξωτερικά το κλιματιστικό σας από τη σκόνη. Το απολυμαντικό υγρό είναι καλή λύση για εξωτερικό καθαρισμό, αλλά όχι για το εσωτερικό, καθώς επιτυγχάνει παρόμοια απολύμανση με τη χλωρίνη χωρίς τη βαριά μυρωδιά.

Η καλύτερη επιλογή για τον καθαρισμό του κλιματιστικού σας εσωτερικά είναι το ξύδι, το οποίο είναι αποτελεσματικό για την απομάκρυνση σκόνης, κακών οσμών και ακάρεων.

Χορηγούμενο

Καθαρισμός κλιματιστικού με ξύδι σε 3 στάδια

Το ξύδι μπορεί να απολυμάνει πολλές επιφάνειες και αντικείμενα, προσφέροντας αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο σπίτι σας. Είναι επίσης οικονομικό. Δείτε τα τρία εύκολα βήματα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού σας με ξύδι.

Καθαρισμός φίλτρων

Αφαιρέστε τα φίλτρα ανοίγοντας το καπάκι της εσωτερικής μονάδας και βγάζοντας προσεκτικά τα δύο κυρτά κομμάτια που μοιάζουν με σήτες. Τίναξτε τα εξωτερικά για να απομακρύνετε τη σκόνη και πλύνετε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μισό φλυτζάνι λευκό ξύδι. Αφήστε τα για περίπου μία ώρα. Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο πριν τα επανατοποθετήσετε. Ο καθαρισμός των φίλτρων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Καθαρισμός περσίδων

Αφαιρέστε τη σκόνη από τις περσίδες με ένα μαλακό, βρεγμένο πανί. Ρίξτε λίγο ξύδι σε ένα χαρτί και περάστε ξανά τις περσίδες για απολύμανση. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού με διάλυμα νερού και ξυδιού και ενεργοποιήστε τη λειτουργία ψύξης για εσωτερικό καθαρισμό. Αν ανησυχείτε για πιθανή βλάβη, αποφύγετε περαιτέρω επεμβάσεις στο εσωτερικό.

Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας

Καθαρίστε την εξωτερική μονάδα με νερό από το λάστιχο, χωρίς να φοβάστε για βλάβες. Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πανί για να απομακρύνετε υπολείμματα σκόνης. Ελέγξτε το σωληνάκι αποστράγγισης για τυχόν μπλοκαρίσματα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο σύστημα.

Χορηγούμενο

Επιπλέον Συμβουλές

Ασφάλεια πρώτα: Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, αποσυνδέστε το κλιματιστικό από την πρίζα.
Μακροπρόθεσμα οφέλη: Ο καθαρισμός με ξύδι όχι μόνο βελτιώνει την απόδοση του κλιματιστικού αλλά και εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα.
Παρόλο που ο καθαρισμός με ξύδι είναι αποτελεσματικός, δεν αντικαθιστά την πλήρη συντήρηση του κλιματιστικού. Για καλύτερα αποτελέσματα, καλέστε έναν εξειδικευμένο ψυκτικό. Ο ψυκτικός μπορεί να συμπληρώσει φρέον και να διαπιστώσει τυχόν βλάβες.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button