Απίστευτο: Γιατί πρέπει να βάζουμε αλάτι στο καρπούζι; Τα μοναδικά οφέλη που προσφέρει αυτή η μικρή αλλά ενδιαφέρουσα προσθήκη!…
Απίστευτο: Γιατί πρέπει να βάζουμε αλάτι στο καρπούζι; Το καρπούζι είναι ιδανικό για να δροσιστείς σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Υπάρχει όμως ένα απλό κόλπο που μπορεί να ενισχύσει τη γεύση και τα οφέλη του: η προσθήκη αλατιού.
Διατροφικά Οφέλη του Καρπουζιού
Το καρπούζι αποτελείται κατά 91,45% από νερό και είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, καθώς και σε βιταμίνες Β6, Α και C. Υπάρχουν πέντε λόγοι για να φας μια φέτα καρπούζι σήμερα:
Βελτίωση της Απόδοσης
Το καρπούζι, όπως και τα παντζάρια, περιέχει νιτρικό οξύ που βελτιώνει τη ροή του αίματος και την πρόσληψη οξυγόνου, βοηθώντας στη βελτίωση της απόδοσης στο τρέξιμο.
Ενίσχυση της Αποκατάστασης
Με 21 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα, το καρπούζι βοηθά στην αναπλήρωση του γλυκογόνου μετά την άσκηση. Συνδυασμένο με πρωτεΐνη, όπως τυρί φέτα, αποτελεί ένα ιδανικό σνακ αποκατάστασης.
Ανακούφιση από τον Πόνο
Ο χυμός καρπουζιού, πλούσιος σε L-κιτρουλίνη, βοηθά στη μείωση του μυϊκού πόνου μετά την άσκηση, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Παντζάρια: Τα απίθανα οφέλη που κρύβουν για τον οργανισμό μας αυτοί οι μικροί, κόκκινοι, «θησαυροί»
Προστασία από Ασθένειες
Το λυκοπένιο, που βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στο καρπούζι παρά στις ντομάτες, προστατεύει από φλεγμονές και κυτταρικές βλάβες, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ορισμένων καρκίνων, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Αύξηση της Ενυδάτωσης
Σύμφωνα με το USDA, ένα φλιτζάνι καρπούζι περιέχει περίπου 140 ml νερό, καθιστώντας το ιδανικό για ενυδάτωση πριν ή μετά την άσκηση.
Αμπελόφυλλα: Τα απίστευτα οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό μας
Γιατί να Προσθέσεις Αλάτι στο Καρπούζι
Η προσθήκη αλατιού μπορεί να ακούγεται περίεργη, αλλά δοκιμάζοντάς το θα δεις πόσο ενισχύει τη γεύση. Το αλάτι αναδεικνύει τη γλυκύτητα και κάνει το καρπούζι πιο ζουμερό. Επίσης, ως φυσικός ηλεκτρολύτης, το αλάτι βοηθά στην ενυδάτωση και στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα, αυξάνοντας έτσι την ενυδατική δύναμη του φρούτου.
Χορηγούμενο