Παρουσιάζουμε μια διαφορετική εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας σήμερα, την οποία ονομάζουμε “Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα”. Θα εξηγήσουμε τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν διαφορετική από την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα.
Αρχικά, αντικαθιστούμε τη φέτα με ξινομυζήθρα, προσδίδοντας έτσι μια διαφορετική γεύση στη σαλάτα.
Έπειτα, κόβουμε τα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, αγγούρι) σε κυβάκια αντί για κλασική κοπή σε ροδέλες. Αντικαθιστούμε επίσης τις ντομάτες με ντοματίνια, τα οποία κόβουμε στη μέση.
Τέλος, προσθέτουμε παξιμάδια στη σαλάτα, τα οποία προηγουμένως έχουν μαριναριστεί σε ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο για λίγα δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί με τα παξιμάδια για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
Η Ελληνική σαλάτα με ξινομυζήθρα αποτελεί ένα δροσερό και εύγευστο πιάτο, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο. Αν δεν προτιμάτε τη ξινομυζήθρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα τυριά όπως φέτα, ανθότυρο ή μανούρι.
Σαλάτα με Τοματίνια, Ξινομυζήθρα και Λάδι από Θυμάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στα δύο, τοποθετούμε σε μία μπασίνα και προσθέτουμε τον κρίταμο, την κάπαρη αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και τη φέτα σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε το αρωματικό λάδι με τις παραπάνω αναλογίες. Αναδεύουμε καλά και περιχύνουμε στη σαλάτα μας. Σερβίρουμε σε πιάτο και για τελείωμα αρωματίζουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.
Χορηγούμενο