Απολαύστε ένα δροσερό και λαχταριστό σορμπέ μάνγκο, γεμάτο εξωτική γεύση και χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Απολαύστε το χωρίς αναστολές.
Συστατικά
Μερίδες: 4-5
2 ώριμες μπανάνες
2 ώριμα γλυκά μάνγκο
150 γραμμάρια γάλα καρύδας από κονσέρβα
Εκτέλεση:
Για την παρασκευή του σορμπέ μάνγκο χωρίς ζάχαρη, αρχικά κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τα γλυκά μάνγκο σε μικρούς κύβους. Τα διατάσσουμε σε ένα ταψί που έχει προηγουμένως καλυφθεί με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να παγώσουν εντελώς.
Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γάλα καρύδας και αρχικά χτυπάμε διακεκομμένα. Όταν το μαχαίρι αρχίσει να γλιστράει πιο εύκολα, συνεχίζουμε το χτύπημα σε συνεχή λειτουργία, μέχρι να έχουμε ενιαίο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα (χωρίς υπερβολικό χτύπημα).
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που ακουμπάει στην επιφάνειά του. Σφραγίζουμε αεροστεγώς με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη.
Μετά από μισή ώρα, αφαιρούμε τη μεμβράνη, ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα και σφραγίζουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανακάτεματος ακόμα μια φορά μετά από άλλη μισή ώρα. Kαι, αφού ξανασφραγίσουμε το σορμπέ, το αφήνουμε τουλάχιστον άλλες δύο ώρες στην κατάψυξη.
Για να σερβίρουμε το σορμπέ μάνγκο χωρίς ζάχαρη, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε εκτός για 5-10 λεπτά, ώστε να μαλακώσει πριν το σερβίρουμε.
Συνταγή από την Παυλίνα Παπαντωνίου
Χορηγούμενο