ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πανακότα: Ένα δροσερό και απολαυστικό επιδόρπιο!

Είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο τον κόσμο για την απλότητά της

Χορηγούμενο

Η πανακότα (Panna Cotta) είναι ένα δημοφιλές ιταλικό επιδόρπιο, γνωστό για την κρεμώδη και απαλή υφή του. Το όνομά της σημαίνει “μαγειρεμένη κρέμα” στα ιταλικά. Και είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλο τον κόσμο για την απλότητά της και τη δυνατότητα να συνοδεύεται με ποικιλία γεύσεων.

Υλικά:

600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα ζελατίνης (2 γραμ. το καθένα)
Για το στόλισμα:

Χορηγούμενο

200 γραμ. γλυκό του κουταλιού (κεράσι ή φράουλα ή φρούτα του δάσους)

Εκτέλεση:

Βήμα 1:
Αρχικά, μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Βήμα 2:
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Χορηγούμενο

Βήμα 3:
Έπειτα στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά μπολάκια. Αφήνουμε τα μπολάκια σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν.

Βήμα 4:
Για να ξεφορμάρουμε τις πανακότες, βουτάμε τα μπολάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτα.

Βήμα 5:
Τέλος, προσθέτουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό του κουταλιού μαζί με λίγο σιρόπι.

Καλή σας απόλαυση!

Χορηγούμενο

Από τον σεφ  Στέλιο Χατζηνικολάου


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button