Μελιτζάνες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα: Ένας καλοκαιρινός συνδυασμός που ξεχωρίζει!
Συστατικά:
1,5 κιλό μελιτζάνες
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 ml ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες ντομάτες
2 κουταλιές σούπας χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
250 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
Χορηγούμενο
Τρόπος Προετοιμασίας:
- Αρχικά κόβεις τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μεσαίες φέτες και τις τοποθετείς σε σουρωτήρι. Ρίχνεις αρκετό αλάτι από πάνω και τις αφήνεις να ξεκουραστούν για περίπου 1 ώρα.
- Μετά ξεπλένεις τις μελιτζάνες με άφθονο κρύο νερό και τις απορροφάς με απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζεις τις μελιτζάνες με το αλεύρι και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια αλείφεις ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί με λάδι ή βούτυρο.
- Έπειτα ζεσταίνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες λίγες λίγες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές.
- Επιπλέον προσθέτεις ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ακουμπάς τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσεις το επιπλέον λάδι.
- Επίσης τις τοποθετείς στο σκεύος και προσθέτεις πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας ντομάτας και βασιλικό πάνω από κάθε μία μελιτζάνα.
- Έπειτα ρίχνεις παρμεζάνα και μοτσαρέλα και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες στρώσεις.
- τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα.
- Τέλος τις αφήνεις να κρυώσουν για 20-25 λεπτά και σερβίρεις.
Χορηγούμενο