Ένα γλυκάκι σαν αυτά που φτιάχνουν όλες οι μαμάδες με κάθε λογής φρούτα εποχής. Εδώ με τραγανά γεμιστά μπισκότα στη βάση και στρώσεις από ωραία βελούδινη κρεμούλα και νεκταρίνια εναλλάξ.
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένα μπισκότα πτι μπερ
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μερικά γαρύφαλλα
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλιτζάνια σαντιγί
1 βανίλια
4 ώριμα νεκταρίνια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ. Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί, δημιουργώντας τη βάση.
Χρησιμοποιήστε το μίξερ για να ετοιμάσετε την κρέμα. Χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τη σαντιγί και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώστε μια στρώση από την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες νεκταρινιών.
Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε με τριμμένα μπισκότα.
Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Χορηγούμενο