Αυτή η τούρτα συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την τραγανή υφή των μπισκότων, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα λατρέψουν όλοι!
Υλικά:
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος
1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1/2 κούπα βούτυρο
Τρούφα ή μπισκότα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Προετοιμασία μπισκότων:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Λιώσιμο σοκολάτας:
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί.
Ετοιμασία κρέμας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει, την ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Συνδυασμός μείγματος:
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
Διακόσμηση:
Διακοσμούμε όπως επιθυμούμε, με σιρόπι σοκολάτας, τρούφα ή θρυμματισμένα μπισκότα.
Χορηγούμενο