Τα φαγητά που «απαγορεύεται» να μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος – Τα μυστικά και όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε…
Τα φαγητά που «απαγορεύεται» να μαγειρεύονται σε φριτέζα αέρος – Το Air Fryer έχει κερδίσει την προτίμηση πολλών για το εύκολο, γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα που προσφέρει. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και συνταγές που δεν είναι κατάλληλα για αυτήν τη συσκευή. Ας δούμε μερικά από αυτά:
Τι να Αποφεύγετε να Μαγειρεύετε σε Air Fryer
Μπριζόλα
Η μπριζόλα μπορεί να ξαναζεσταθεί καλά στη φριτέζα αέρα, αλλά δεν είναι η καλύτερη συσκευή για το αρχικό ψήσιμο. Οι θερμοκρασίες που φτάνει δεν είναι αρκετά υψηλές για να δώσουν στην μπριζόλα την σωστή τραγανή υφή στο εξωτερικό. Ακόμη και οι πιο λιπαρές μπριζόλες δεν βγαίνουν τόσο καλές όσο στο τηγάνι ή το γκριλ.
Στήθος Κοτόπουλου
Τα φτερούγες κοτόπουλου, οι μηροί και τα κομμάτια με κόκαλο είναι ιδανικά για τη φριτέζα αέρα. Ωστόσο, το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο έχει ελάχιστο λίπος και μπορεί εύκολα να στεγνώσει. Ακόμα και αν το καλύψετε με κουρκούτι αυγού και τριμμένη φρυγανιά, το αποτέλεσμα συχνά είναι στεγνό ή λαστιχένιο.
Σπανάκι και Φυλλώδη Χόρτα
Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το λάχανο, δεν είναι κατάλληλα για τη φριτέζα αέρα. Ο ζεστός αέρας τα κάνει υπερβολικά τραγανά, με αποτέλεσμα να γίνονται ακατάλληλα για κατανάλωση.
Ακάλυπτο Μπρόκολο
Εάν θέλετε να ψήσετε μπρόκολο στη φριτέζα αέρα, είναι καλύτερο να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Αν το αφήσετε ακάλυπτο, ο ζεστός αέρας θα καψαλίσει τις άκρες του μπρόκολου, κάνοντάς το λιγότερο νόστιμο.
Διατροφικός θησαυρός το μπρόκολο – Σε πόσα λεπτά βρασίματος χάνει την αντıκαρκıνική του δράση;
Οστρακοειδή
Τα οστρακοειδή, όπως τα μύδια, χρειάζονται υγρά για να μαγειρευτούν σωστά και να μην στεγνώσουν. Επιπλέον, ψήνονται πολύ γρήγορα, γεγονός που μπορεί να τα κάνει λαστιχένια. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση της φριτέζας αέρα όταν μαγειρεύετε οστρακοειδή.
Τι πρέπει να προσέξετε στα οστρακοειδή για να μην πάθετε τροφική δηλητηρίαση;
Συμπέρασμα
Το Air Fryer είναι μια εξαιρετική συσκευή για πολλές συνταγές, αλλά δεν είναι κατάλληλη για όλα τα τρόφιμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια υλικά και συνταγές δεν ενδείκνυνται για αυτήν τη μέθοδο μαγειρέματος, ώστε να εξασφαλίζετε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τραπέζι σας.
Χορηγούμενο