Ένα απολαυστικό και δροσερό γλυκό ψυγείου που είναι ιδανικό για το κυριακάτικο δείπνο με φίλους και οικογένεια… και όχι μόνο!
Υλικά:
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Για την κρέμα βανίλια
1 λίτρο γάλα
4 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ
4 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
2 βανίλιες
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
4 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ
4 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
1 κουτί γκαρνί βανίλια με το γάλα που αναγράφεται στη συσκευασία
Τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Κερασάκια
Εκτέλεση:
Στρώνουμε μια σειρά μπισκότα σε ένα ταψάκι.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα βανίλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Στρώνουμε μια δεύτερη σειρά μπισκότα από πάνω.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε το γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και απλώνουμε το γκαρνί από πάνω, στολίζουμε με τρούφα και κερασάκια και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 4-5 ώρες.
Χορηγούμενο