ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα»: Η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να βυθίσει καλώδια στην Κάσο;

«Η μικρής διάρκειας ένταση με την Ελλάδα στο Αιγαίο επέφερε ένα ιστορικό βήμα»

Χορηγούμενο

«Βόμβα» από την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Χουριέτ»: Η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να βυθίσει καλώδια στην Κάσο;… «Η μικρής διάρκειας ένταση με την Ελλάδα στο Αιγαίο επέφερε ένα ιστορικό βήμα…», γράφουν οι Τούρκοι και πανηγυρίζουν!…

«Βόμβα»: Η Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να βυθίσει καλώδια στην Κάσο;… Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» προκάλεσε νέες αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι η… Ελλάδα ζήτησε άδεια από την Τουρκία για να τοποθετήσει καλώδια στην περιοχή της Κάσου. Τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης θεώρησαν αυτή την ενέργεια ως αναγνώριση από την Ελλάδα του Τουρκο-Λιβυκού Μνημονίου.

Ο Ερντογάν ξεκινάει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κρήτη – Στην Τουρκική Βουλή το παράνομο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο!

Χορηγούμενο

Τι γράφει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα σε πανηγυρικούς μάλιστα τόνους

Συγκεκριμένα, η «Χουριέτ» υποστηρίζει ότι… «Η μικρής διάρκειας ένταση με την Ελλάδα στο Αιγαίο επέφερε ένα ιστορικό βήμα. Οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν άδεια από την Αγκυρα για τις δραστηριότητες του πλοίου πόντισης καλωδίων. Το ιστορικό αίτημα για άδεια σχολιάστηκε ως αποδοχή από την Ελλάδα των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας», προσθέτοντας μάλιστα:

«Ενώ οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας έχουν εισέλθει πρόσφατα σε διαδικασία εξομάλυνσης, αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε μικρής διάρκειας ένταση μεταξύ των δύο χωρών στο νότιο Αιγαίο. Ελληνικά σκάφη και ένα πλοίο με ιταλική σημαία επιχείρησαν να εισέλθουν στη ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας χωρίς άδεια στο πλαίσιο του έργου υποβρυχίου καλωδίου μεταξύ Κρήτης και ‘Ε/Κ ΔΝΚ’. Η Αγκυρα απάντησε στην κίνηση αυτή της Αθήνας με την ανάπτυξη πέντε πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Ετσι, εμπόδισαν τα εν λόγω σκάφη να εισέλθουν στις τουρκικές ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας».

Τι απαντά η Αθήνα

Προκειμένου να προστατευτεί η φήμη της κυβέρνησης και να μην επηρεαστεί αρνητικά η διεθνής εικόνα της χώρας και η αποτρεπτική της ικανότητα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε επίσης σε δηλώσεις.

Χορηγούμενο

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω πηγών, δήλωσε… «Ουδείς “σεβασμός” επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει».


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button